Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque SVR bude, v hledáčku má Porsche Macan

Jan Mička
Diskuze (0)
Řady modelů SVR od Jaguar Land Roveru se brzy rozrostou. Po Range Roveru Sport a Land Roveru Defender má přijít také řádně vyladěný Evoque.

Divize SVO automobilky Jaguar Land Rover již v druhé polovině loňského roku přišla s ostrým Range Roverem Sport SVR, který díky přepracovanému pětilitrovému osmiválci s kompresorem poskytuje 410 kW, 680 N.m a z 0-100 km/h zrychlí za 4,5 sekundy. Na tuhle bestii budete potřebovat zbrojní pas, pokud se ale na tak výkonné auto necítíte, možná máme řešení.

Podle nejnovějších informací totiž divize SVO pracuje také na ostré verzi modelu Evoque, který by mohl konkurovat Porsche Macan. To je sice hezké, nabízí se však otázka, co se objeví pod kapotou. O pětilitrovém osmiválci rozhodně uvažovat nemůžeme a jeden z nabízených čtyřválcových dvoulitrů by asi nebyl to pravé. V úvahu tedy připadá vyvíjený řadový šestiválec Ingenium, to by ale mohlo znamenat, že se verze SVR objeví až u příští generace modelu Evoque.

Jak jsme uvedli již dříve, označení SVR nebude vyhrazeno pouze terénním Land Roverům a Range Roverům. V budoucnu se totiž upustí od označení R-S a R-S GT u ostrých Jaguarů. Ještě letos bychom se proto mohli dočkat F-Typu SVR s výkonem přes 600 koní, na oficiální data si však musíme ještě počkat.

Jan Mička
Diskuze (0)