Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover od firmy Alcraft: To nejtradičnější z Velké Británie

David Bureš
Diskuze (8)
Britská firma zatím prezentuje hlavně svůj návrh upraveného Range Roveru. Zapracovala ale také na dalších návrzích.

Nová britská společnost Alcraft Motor Company představuje první návrhy svých úprav aut. Firma se chce zaměřit na automobily britské provenience, na tvůrčím stylu značky spolupracovali i studenti slavné londýnské Royal College of Art.

Nejvíce prezentovaným dílem je tuning aktuálního Range Roveru. Původní studentský návrh dále upravil Matthew Humphries z firmy Alcraft, který donedávna působil u značky Morgan.

Křivky Range Roveru byly proti originálnímu autu zjednodušeny. Přední světlomety neprocházejí do boku karoserie, koncové svítilny jsou pak velice úzké. Novou masku chladiče tvoří jednoduché vodorovné lišty, z předních dveří zmizely „žábry.“

„Udělali jsme auto elegantnější tím, že jsme zjednodušili jeho křivky, a dali mu nadčasovost spojenou s britským designem,“ tvrdí Humphries a dodává, že se auto nyní více podobá limuzínám.

Právě na podobný styl se chce firma Alcraft zaměřit. Její vedení věří, že vedle zájemců o výrazný tuning existují i zákazníci, kteří chtějí elegantní vzhled respektující dědictví dané značky a britský styl. Alespoň z výzkumu společnosti vyplývá, že polovina respondentů z Velké Británie považuje britský styl, zručnost a dědictví za důležitý parametr při výběru auta.

Také ostatní zveřejněné skici ukazují tuning vozů britských značek. Range Rover Evoque z dílny Alcraftu dostal kulaté mlhovky, Land Rover Discovery se dočkal přepracované zádě. Úprava Jaguaru XF Sportbrake je zase snaha o zvýšené kombi. Počítá se s tuningem vozů značky Aston Martin.

Vedle vylepšení vzhledu se chce Alcraft zaměřit také na vyladění motorů aut, a to podle individuálního požadavku daného zákazníka. V nabídce je přemapování motoru, lepší vzduchové filtry nebo úprava výfukového systému.

Pro samotné studenty se jednalo o netradiční projekt, návrh automobilu si totiž u Royal College of Art neznámé firmy příliš neobjednávají. Lektor Matteo Conti z této univerzity ale připomíná, že individualizace vzhledu je v automobilovém průmyslu aktuálním trendem, a tak by s ní studenti měli počítat.

David Bureš
Diskuze (8)
7. 12. 2013 23:39
Re: myšlenka vs. návrhy
Souhlas...

7. 12. 2013 23:37
Re: Hnus
Ty jsi prostě dekl. Postižený pako :-( Skoro je mě tě líto.
Avatar - Snooob
7. 12. 2013 18:31
Re: Nič moc
No mne sa práve ten RR ľúbí najvác!
Teda z Alcraft ponuky...
Originál je krajší!
7. 12. 2013 18:25
Hnus
Normální RR je mnohem hezčí. Mnohem lepší než oba vozy jsou ale Škoda Yeti, Audi Q5 a Audi Q7. Musím ale uznat že docela jde i Lada Niva a na pěkných kolech se dá koukat i na toho Captura.
7. 12. 2013 16:39
Re: Nič moc
Přesně tak jak píšeš RR se moc nepovedl. Evoque ještě jde. Škoda brity mám rád. 8-s