Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ředitel ŘSD Pavel Kočica končí, vedení převzal Jiří Mayer

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) odvolal generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Pavla Kočicu.

Prachař řízením organizace dočasně pověřil ředitele úseku výstavby Jiřího Mayera. Informaci ČTK potvrdil mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold. Kromě Kočici by z vedení organizace měli odejít šéf interního auditu Vladimír Měšťan a ředitel kanceláře generálního ředitele Jiří Bezrouk.

Mayer byl pověřený řízením s mandátem do konce dubna, uvedl Neřold. Do té doby by měl o auditorský výbor rozhodnout o novém vedení Ředitelství silnic a dálnic. Personální audit poslal na ŘSD právě ministr dopravy Prachař. Ten se podle informací ČTK zúčastnil dnešní ranní porady vedení ŘSD, kde personální změny oznámil.

Odvolání Kočici, kterého do funkce dosadil Prachařův předchůdce Zdeněk Žák (SPOZ), avizoval současný šéf dopravního resortu ještě před svým jmenováním do funkce. Zároveň s tím uvedl, že je ochoten na ŘSD vzít zpět odvolanou šéfku úseku kontroly kvality staveb Miloslavu Pošvářovou, kterou krátce před jmenováním nové vlády odvolal právě Kočica.

Odvolání Bezrouka a Měšťana, které podle informací ČTK Prachař prosazuje, je v pravomoci nově pověřeného ředitele. Ministr dopravy totiž rozhoduje pouze o obsazení pozice generálního ředitele. Pravomoc jmenovat šéfy jednotlivých úseků potom oficiálně náleží řediteli ŘSD.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
12. 2. 2014 08:16
Re: Bordel
Musím potvrdit tvrzení Chrudoše.
11. 2. 2014 18:13
Re: Bordel
"Zničí vlastní dokumentaci...a další materiály v jakékoliv formě obsahující důvěrné materiály - dokumentací je v tomto oboru jasně míněn výsledek práce, kterou firma standartně jako plnění zakázky odevzdává a jedno vyhotovení si nechává do archivu, tzn ani toto si ponechat nemůže, informace o Důvěrných informacích se týká až jiných materiálů, vlastní dokumentace je obsahovat nemusí, stejně má být zničena -> tzn jediný vlastník dokumentace je ŘSD, tedy Pošvářová, která dokumentaci ale dát nechtěla, tzn ani její vlastník se k ní dostat přes ní prostě nemůže, toto není absolutně akceptovatelné.

Ostatní materiály popisují podmínky pro nakládáni s informacemi z dokumentace, ne s dokumentací samotnou.

Jestli je na ŘSD všechno normální nebo ne neopravňuje někoho jednat podle svého uvážení absolutně proti nařízením svých nadřízených, toto je neobhajitelné.

Situaci neznáš, vůbec nejde o likvidaci odporu, jde jen o to, že odborník může být jakýkoliv, pokud je ale kolegiálně magor a nechce se podřídit regulím a postupům ve firmě, nemá ve firmě místo (připomínám, že byla odejita ze školy, soukromé firmy i státní organizace, toto není spiklenecká náhoda...)
11. 2. 2014 15:59
Re: Bordel
"Zničí případnou vlastní dokumentaci obsahující důvěrné informace."
Pravděpodobně je někde v jiné části objednávky řečeno, co se rozumí důvěrnými informacemi. Jinak se tím míní, že bude zničena interní dokumentace, to jest mejly, pracovní soubory... Podmínky pro práci s běžnou oficiální dokumentací ČGS jsou určeny výše v bodech 1 až 3. (viz kopie objednávky ve druhém odkazu).
Pošvářová taky naprosto nechápala, proč by mělo být něco zničeno. Já taky ne. Asi nikdo, kromě toho chudáka z ŘSD, který hledal nějaké argumenty.

To, že Pošvářová dokumentaci nikomu nepředala normální nebylo, ale v té době na ŘSD nebylo normální asi nic. Jinak si tuto situaci dokážu vcelku dobře představit, rezolutní dáma s dlouholetými zkušenostmi (a mimochodem uznávaná i u dodavatelských firem) a nové pochybné vedení, které se samozřejmě snaží zlikvidovat veškerý odpor (opět normální). Ke sporu prostě muselo dojít a Pošvářová ho nechala nejspíš úmyslně takto vyhrotit. Ostatní se jí prý přezdívá "černá mamba"
:-)
11. 2. 2014 15:06
Re: Bordel
"Zničí veškerou vlastní dokumentaci, analýzy, poznámky a další materiály obsahující důvěrné informace - kde zde vidíš prostor pro ponechání si jakoukoliv část dokumentace? Vždyť jde o to, že firma předala dokumentaci, sama svou zničila a Pošvářová nechtěla dokumentaci předat, tzn nikdo se nemohl dozvědět, co vlastně dokumentace obsahuje - toto by ti přišlo od tvého podřízeného normální?

A je úplně jedno, jestli to je "kvalitář" nebo jiná pozice, neexistuje přece, aby tě vlastní zaměstnanec dal k soudu a divil se, že jej vyhodíš (Mott Mcdonald) nebo veřejně vystoupí proti zaměstnavateli, že dělá vše špatně a sám by začal tvouz práci blokovat - toto je prostě neakceptovatelné ať v úřadě, státní firmě, neziskovce nebo v rodinné firmě, toto nemá nic společného s normálním a morálním chováním, bez ohledu na odbornost
11. 2. 2014 14:43
Re: Bordel
Můžeme o tom jistě diskutovat... Kupodivu sama Pošvářová vcelku klidně tvrdila, že měla vždycky spory se svými šéfy, což je koneckonců u kvalitáře vlastnost vítaná (souhlasím).
Ostatně stačí, pokud si přečtěte druhý odkaz - Pošvářová byla vyhozena, protože byla údajně zničena jakási klíčová dokumentace. Jenže tak to není, zkušební laboratoř měla podle objednávky "zničit pouze své interní dokumenty obsahující důverné informace", nikoly protokoly a podobně... I z toho je vidět, jací jsou tam lemplové, kteří ani neumějí číst (což mimochodem tvrdila i Pošvářová).
Jinak odbornost toho kočičího ředitele byla nejspíš jen taková, že exministrovi Žákovi uklízel v zimě před barákem chodník.