Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault a Caterham se rozchází! Sporťák Alpine ale i přesto vznikne

Michal Fokt
Diskuze (12)
Spolupráce mezi Renaultem a Caterhamem na společném sportovním autě asi pěkně skřípe, podle všeho bude budoucí Alpine posledním autem, které z joint-venture v Dieppe vznikne.

Krátce poté, co se potvrdily informace, že Renault a Caterham společně v bývalých prostorách divize Renault Sport budou vyrábět nový sportovní vůz Alpine a jeho variantu s logy a designem Caterham, britská značka odhalila plány na rozšíření modelového portfolia o další auta, vzniklá ve spolupráci s jinými výrobci. Je jasné, že Renault vypadal jako jasná volba a už se spřádaly plány, co všechno spolu budou obě značky vyvíjet.

Teď je ovšem všechno jinak. Renault a Caterham už nejsou kamarádi, v Británie přichází informace, že sporťákem Alpine/Caterham spolupráce obou značek skončí a každá si zase půjde vlastní cestou. Něco na toto téma už odhalila nedávná informace o tom, že Renault na poslední chvíli předělává design, což způsobí zpoždění uvedení obou aut na trh, což Caterham nesl s velkou nelibostí ...a patrně nejde o jedinou třecí plochu, s určitými problémy při společných projektech se prostě musí počítat a potíž takového typu určitě nezpůsobí tak radikální rozkmotření dvou renomovaných automobilek.

Nový sporťák bude představen tedy až koncem roku 2016, i nadále ale platí, že by měl mít váhu pod 1100 kg a výkonem 250 koní (184 kW) u Alpine, respektive 300 koní (221 kW) v případě Caterhamu, v obou případech patrně z přeplňovaného dvoulitrového motoru.

Michal Fokt
Diskuze (12)
Avatar - moreczech
25. 3. 2014 08:55
Re: Trochu uspěchaný rozvod
No já věřím, že snad nebude tak zle. Hodně by mě zajímalo jak vypadal ten design, který se rozhodli změnit a jsem vážně zvědavý jak bude vypadat ten finální,...
25. 3. 2014 08:28
Krucinál! Fagot! Himl! Hergot!
na tuhle karu se tesim jak malej Jarda (Jardove prominou) , po Elisu/Exige delsi mala raketa co za pakatel nakope vejfuky supersportum
25. 3. 2014 08:23
Re: Trochu uspěchaný rozvod
a kde to má zadní sedačky ? >:D :yes:
25. 3. 2014 07:46
Re: Trochu uspěchaný rozvod
>:-[]
25. 3. 2014 06:50
Re: Trochu uspěchaný rozvod
Z odchodu Tavarese asi nikdo z fanoušků Renaultu nadšený nebyl. Každý jen čekal, kdy začne Ghosn řádit. A každý také čekal, že první na řadě bude Alpine a Gordini. Neblahá očekávání se asi začínají naplňovat.