Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Mégane Monaco GP: Monacká edice se rozšiřuje

Aleš Dragoun
Diskuze (23)
Po Laguně Coupé přichází speciální série Monaco GP také v řadě Mégane. I tady se jí dočkala nejsportovnější karosářská varianta, tedy Coupé, včetně verze RS.

Bude nabízena ve dvou verzích. Základní výbava vychází ze stupně Dynamique, dražší model je postaven na bázi ostrého provedení RS. Exteriér obou je lakován v perleťově bílé barvě, která kontrastuje s černými prvky: například přední mřížkou, zrcátky, lištami na bocích a zadním difuzorem.

Opačnou barevnou kombinaci nalezneme v interiéru: tam dominuje černá, bílá je středová konzola, pás na přístrojové desce, dveřní madla a orámování některých ovladačů. Nezbytná loga Monaco GP se nacházejí na bocích konzoly, opěradlech sportovních sedadel a prazích. Bezpečnost zastupují bixenonové přední světlomety, ESP a dvoustupňové airbagy.

Verze Coupé má černá sedmnáctipalcová kola Celsium, nárazníky z provedení GT/GT Line, v tom zadním jsou parkovací čidla. Vnější zrcátka ovládají elektromotorky. Motorů je pro Coupé pět a výhradně přeplňovaných: trojice turbodieselů a dva zážehové. Nejslabší 1,5 dCi s 81 kW (110 k) je kombinován výhradně s dvouspojkovou převodovkou EDC. Paletu doplňují 1,9 dCi/96 kW (130 k), 2,0 dCi 118 kW (160 k), 1,4 TCe 96 kW (130 k) a 2,0 TCe 132 kW (180 k)

Ostrý Mégane RS Monaco GP jezdí na osmnáctipalcových ráfcích Keza, opět v černé barvě. Čalounění je kožené, řidič si hoví v elektricky nastavitelném a vyhřívaném sedadle. Za příplatek jsou například špičkové audio od Bose, ještě tvrdší podvozek Cup se samosvorným diferenciálem, či devatenáctipalcová kola STEEV s diamantovým efektem. Pohonná jednotka je jediná: známý šestnáctiventilový dvoulitr s turbem a 184 kW (250 k).

Oba dva modely se objeví na autosalonu v Ženevě, stejně jako nová verze Laguny Coupé Monaco GP. Budou se prodávat ve čtrnácti evropských zemích počínaje březnem. Laguna Coupé Monaco GP přijde na trh také s pěticí motorů (tři dCi, dva zážehové) a kromě bílé bude k mání rovněž v černé barvě. Aktuální limitovanou sérii nabízí i český dovozce v cenách od 879.900 Kč.

Aleš Dragoun
Diskuze (23)
4. 2. 2011 14:57
Re: porovnani
v cem?
4. 2. 2011 08:49
Re: No toto za toto
Ano, moje chyba. Špatně jsem to pochopil. Nějak jsem si dal tuto cenu do spojení s Meganem.
4. 2. 2011 08:38
Re: No toto za toto
myslíš těch 879 tisíc za lagunu coupe? vzhledem k ceníku tam žádné extra zvýšení nevidím.
4. 2. 2011 08:23
No toto za toto
Zatím to vypadá, že nikoho mminimálně nepřekvapuje cena, která mi přijde vzhledem k (ne)vylepšením celkem sebevědomá.
4. 2. 2011 08:18
Re: porovnani
Doufám, že to myslíš jen na VW jako automobilku a ne na koncern, protože by se to mohlo krutě otočit.