Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Scénic a Grand Scénic: Facelift po vzoru Scénicu XMOD

David Bureš
Diskuze (211)
Dvojice MPV z dílny francouzské automobilky se dočkala dalšího faceliftu, a to zhruba rok poté, co byla modernizována naposledy.

Renault postupně modernizuje své portfolio podle nového designérského trendu. Nové masky chladiče s výrazným logem automobilky se dočkala i dvojice MPV Scénic a Grand Scénic.

Toto duo bylo modernizováno po vzoru tento týden odhaleného crossoveru Scénic XMOD. Maska chladiče těchto modelů se však liší. U Scénicu XMOD disponuje výraznější voštinovou strukturou, maska chladiče s leskle černými prvky u „obyčejného“ Scénicu a Grand Scénicu zase těsněji přiléhá ke znaku Renaultu.

Tvary palubní desky zůstaly zachovány, novinkou je však multimediální systém R-Link. Ten se ovládá pomocí joysticku nebo dotykové obrazovky.

Modernizovaná MPV budou dostupná se třemi novými motory s přívlastkem Energy. Jedním z nich bude benzinová jednotka TCe o výkonu 96 kW, jejíž normovaná kombinovaná spotřeba paliva má být o litr nižší než u předchůdce.

Premiéra faceliftovaného Scénicu a Grand Scénicu se odehraje na březnovém ženevském autosalonu, kde bude prezentován také nový Scénic XMOD. V Ženevě bychom se měli dozvědět i bližší informace o cenách a nabízených motorizacích.

Současná podoba Scénicu a Grand Scénicu si příliš dlouhého životního cyklu neužila, prodávat se totiž začala na začátku loňského roku. Aktuální generace těchto technicky spřízněných modelů je na trhu od roku 2009.

David Bureš
Diskuze (211)
Avatar - NSA
8. 2. 2013 20:01
Re: SHRŇKA
Tak to sedlo :yes:
Avatar - Emel
6. 2. 2013 13:26
Re: paráda
Býval pod rádiem, už není... osobně tipuju přihrádku v loketní opěrce.
6. 2. 2013 10:26
SUI GENERIS
Renault dokazuje, že nový design je dobrý. I když bych preferoval spíše tuto masku [odkaz]

Co se týká vnitřku, tam není co vytknout - osobně mám spoustu kamarádů ("koncernistů") a vždy, když je vezu tak s pobavením sleduji, jak očima švidrají, kde co jak je. Ovšem tito "koncernisti" dokáží uznat kvality Scénica, naopak sami říkají, že Touran se spíše podobá dodávce, nikoliv rodinnému vozu. A pokud je Scénic s kombinaci s 1,6 dCi, tak konkurenci prostě nemá.

Pro VW bude ještě hůř, nelze si totiž nevšimnout, že Renault se přibližuje zpracováním německým výrobcům, kvalitou dnes předčí VW, ovšem s designem SUI GENERIS.
6. 2. 2013 10:06
Re: Pěkné
Jako řidič také doporučuji, mám s navigací, takže údaj o rychlosti je prakticky ve stejném místě jako klasické budíky + je umístěn výše, takže neklopím oči dolů.

Toto se mi líbí ale více [odkaz]
6. 2. 2013 09:03
Re: paráda
To je česky?