Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks a CNG na SITL Europe 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks prezentuje na veletrhu SITL Europe 2016 svá vozidla, jejichž motory spalují zemní plyn.

Mezinárodní veletrh SITL Europe 2016, který je věnován dopravě a logistice je pořádán v Paříži od 22. do 25. března a společnost Renault Trucks zde prezentuje svůj příspěvek do kategorie nákladních automobilů s motory spalujícími alternativní paliva.

Model D Wide CNG Euro 6, který byl poprvé představen již v loňském roce je zástupcem řady D a je vybaven devítilitrovým šestiválcovým motorem Euro 6 NGT9, disponujícím výkonem 235 kW a spolupracujícím s plně automatickou převodovkou Allison 3200.

Renault Trucks uvádí, že tato pohonná jednotka nabízí dynamické vlastnosti a jízdní komfort na stejné úrovni jako klasický přeplňovaný vznětový motor, přičemž současně poskytuje vyšší točivý moment, který má hodnotu 1356 N.m a nižší hladinu hluku.

Motor modelu D Wide CNG Euro 6 je podle svého výrobce připraven spalovat zemní plyn i bioplyn. Právě při použití druhého jmenovaného paliva mají být emise CO2 až o 70 procent nižší ve srovnání s motorovou naftou. Díky tomu mají být tato vozidla vhodná pro využití v oblastech, do nichž mají klasické nákladní automobily vjezd zakázán právě kvůli svým motorům.

Renault Trucks pro tento model na CNG nabízí nádrže s objemem až 800 litrů, resp. 120 kg stlačeného zemního plynu, které umožní vozidlu dojezd okolo 400 km v městském provozu.

Zákazníci mohou u D Wide CNG Euro 6 volit jednu ze dvou nabízených konfigurací, jimiž jsou 19 t 4x2 a 26 t 6x2. V případě použití krátké denní kabiny jsou k dispozici rozvory náprav 3500 až 4750 mm.

Stejně jako vozidla se vznětovými motory Renault Trucks i D Wide CNG Euro 6 je produkován ve francouzském Blainville-sur-Orne.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)