Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks dodal sté vozidlo pro VolšaTrans

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Tahač Renault Trucks modelové řady T se stal již stým zástupcem své značky ve vozovém parku významného českého dopravce.

Společnost Luděk Volšička – VolšaTrans od počátku svého působení na dopravním trhu využívá vozidla Renault Trucks. V uplynulých dnech si tato firma převzala dvě nová distribuční vozidla řady D a tahač řady T, který je jubilejním zástupcem francouzské značky ve vozovém parku českého dopravce.

Vozidla Renault Trucks řady D v provedení 12 Low P 4x2 jsou vybavena přeplňovaným vznětovým čtyřválcem DTI 5 o objemu 5,1 l, disponujícím výkonem 155 kW (210 k) a točivým momentem 800 N.m. Jejich nástavby jsou zhotoveny na míru podle požadavků každodenního rozvozu nápojů značky Pepsi.

Zástupce modelové řady T byl dodán s kabinou v provedené High Sleeper Cab a podvozkem v konfiguraci 4x2. Pohonnou jednotkou tohoto vozidla je přeplňovaný vznětový třináctilitrový šestiválec DTI 13 o výkonu 353 kW (480 k) a točivém momentu 2400 N.m.

Tahač je mimo jiné vybaven balíčkem Fuel Eco pro optimalizaci spotřeby paliva, do nějž patří systém eco cruise control s režimem Optiroll, vypnutelný kompresor vzduchu, čerpadlo řízení s proměnným průtokem a automatické zastavení motoru. Součástí výbavy je i systém výstrahy při opuštění jízdního pruhu, adaptivní tempomat a systém Optifleet.

Velkoprostorová kabina High Sleeper Cab s rovnou podlahou a vnitřní výškou 2136 mm v celém profilu je doplněna o střešní a boční spoilery. Pohodlí na palubě zajišťuje mimo jiné výkonné nezávislé topení (4kW) včetně izolace kabiny, klimatizace, multifunkční horní lůžko a rovněž i chladnička o objemu 40 litrů.

Společnost Luděk Volšička – VolšaTrans byla založena v roce 1996 a poskytuje kompletní servis v oboru logistiky. Dále tato firma nabízí skladování a přímou distribuci zboží, expresní přepravu skříňovými vozidly nebo dopravu zboží pod řízenou teplotou.

Vozový park společnosti tvoří výhradně vozidla značky Renault Trucks od lehkých užitkových automobilů až po tahače pro dálkovou dopravu. Vozidla ryze české společnosti jezdí krátké a střední trasy v rámci České republiky a dálkové trasy po zemích Evropské unie.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)