Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks a MKR zahajují novou spolupráci

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks a severočeský tým MKR Technology nově navazují na spolupráci, která byla zahájena v roce 2010.

V rámci letošního IAA v Hannoveru bylo koncem září zpečetěno partnerství mezi MKR Technology a Renault Trucks. Toto spojení už před lety přineslo Pohár konstruktérů při mistrovství Evropy závodních tahačů.

Historie MKR Technology se začala psát na podzim roku 2009 a již v roce následujícím se tento tým s podporou společnosti Renault Trucks účastnil s dvojicí trucků mistrovství Evropy závodních tahačů.

Na okruzích po celé Evropě slavily tahače z dílen MKR Technology s tovární podporou větší i menší úspěchy po čtyři sezóny, ale již v roce 2014 se začalo pracovat na kamionu pro Dakar a vznikla divize MKR Adventure.

Ta nyní již patří mezi zavedené specialisty na přípravu kamionů pro dálkové soutěže a s nově potvrzenou podporou společnosti Renault Trucks má pro příští sezónu jasně stanovené cíle v podobě startů a dosažení co nejlepších výsledků na dálkových soutěžích včetně Rally Dakar, Silk Way Rally a Libya Rally, s nimiž má MKR Adventure zkušenosti z loňského a letošního roku.

Spolupráce Renault Trucks s MKR má mimo jiné přispět k vzájemnému obohacení o know-how z oblasti vývoje motorů, převodovek a podvozků pro nákladní vozidla, která jsou používána v náročném terénu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)