Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks: Novinky v nabídce hasičských vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks na 122. kongresu hasičů ve francouzském Agen představuje nové přírůstky do své řady hasičských vozidel.

Národní kongres hasičů, pořádaný letos v termínu od 23. do 26. září, nabízí svým návštěvníkům mimo jiné i přehlídku moderní hasičské techniky a řada firem zde představuje své novinky.

Společnost Renault Trucks do města Agen, ležícího na jihu Francie na řece Garonně zhruba 130 kilometrů od Bordeaux, přivezla celkem pět zástupců své široké nabídky hasičských vozidel s rozsahem celkové hmotnosti od 2,8 do 3,2 tun.

Celkem tři hasičská vozidla z pěti vystavených vozů značky Renault Trucks zastupují nejmenší modelovou řadu D s celkovou hmotností od 10 do 15 tun.

Všechna tři vozidla spojuje použití kabiny s šířkou 2,1 m a dvěma páry dveří, které jsou připraveny pojmout šest až osm osob. Hlavní odlišnosti mezi touto trojicí jsou ve vybavení hasičské nástavby a především jejich zaměření.

Renault Trucks řadu D prezentuje jako univerzální základ pro hasičské speciály a proto v Agen představuje verzi s konfigurací podvozku 4x2, která je určena pro použití v městské zástavbě. Další dvě provedení s pohonem všech kol jsou pak připravena pro venkovské využití a jako speciál pro boj s lesními požáry v náročnějším terénu.

Novinkou v nabídce francouzské značky pro hasičské použití je Renault Trucks nejtěžší stavební řady K s podvozkem v konfiguraci 6x6 v kombinaci s prodlouženou kabinou. Ta je v provedení XL připravena poskytnout prostor šesti hasičům a ve verzi XXL nabízí až osm míst.

Společnost Renault Trucks s podílem 72,3 % suverénně vede na domácím trhu s hasičskými a záchrannými vozidly.

Francouzská značka nabízí širokou řadu zásahových vozidel, včetně vozidel s pohonem 4x2, 6x4, 8x4 a 6x2 a vozidel s pohonem všech kol 4x4, 6x6 a 8x8, která splňují přísné evropské normy a díky specifickému provedení pokrývají potřeby hasičů pro zajišťování protipožárních a záchranných operací.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)