Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks představuje D Cab 2m pro převoz koní

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Francouzská značka Renault Trucks ve spolupráci s německou společností Dickenherr Horse Trucks uvedla zástupce své modelové řady D se zajímavou nástavbou.

Renault Trucks D Cab 2m je nejmenším zástupcem distribuční modelové řady D. Za základ pro přepravník koní posloužilo provedení vybavené čtyřválcovým vznětovým motorem DTI 3 o výkonu 132 kW. Vozidlo s nástavbou má hmotnost 5820 kg a celková povolená hmotnost je 7490 kg.

Pohonné ústrojí i podvozek tohoto zástupce značky Renault Trucks jsou standardní a hlavní pozornost přitahuje kompaktní dva metry široká kabina se spací nástavbou na střeše a průchodem mezi sedadly pro rychlý a poměrně pohodlný přístup do nástavby.

Mezi kabinou a zadní nápravou je v nástavbě umístěn komfortně zařízený obytný prostor s rohovou sedací soupravou a stolkem na levé straně, zatímco u pravé stěny je umístěn malý kuchyňský kout s dřezem a sklokeramickou deskou.

Vedle sedací soupravy je v odděleném prostoru umístěno sociální zařízení, v němž vedle WC a umyvadla nechybí ani sprchový kout. Součástí výbavy obytného prostoru je i lednice a televize.

Zadní polovina nástavby je vyhrazena pro trojici koní. Boxy jsou přístupné zadní výklopnou stěnou a podlaha je vyrobena z voštinových desek. Koně lze vyvádět i po sklopné rampě v pravém boku nástavby, v němž je umístěn i zvnějšku přístupný úložný prostor na sedadla a další vybavení.

Společností Dickenherr Horse Trucks tento konkrétní Renault Trucks D Cab 2m nabízí k pronájmu chovatelům cenných a sportovních koní.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)