Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks a Světový potravinový program

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Truck rekapituluje svou čtyřletou podporu pro Světový potravinový program.

Před čtyřmi lety poskytla francouzská značka Renault Trucks Světovému potravinovému programu (SPP), který je součástí organizace Spojených národů (OSN) a jehož posláním je zajistit potravinovou pomoc do nejchudších oblastí světa, mobilní tým školitelů, který působil v zemích východní Afriky.

Dnes dobrovolníci z Renault Trucks školí mechaniky SPP v centrální a západní Africe ve správné údržbě nákladních vozidel, která zajišťují, často v extrémních podmínkách, dopravu potravinové pomoci co nejblíže lidem v nouzi. Součástí tohoto partnerství je také školení na správu vozového parku a vedení dílny.

V rámci podpory Světového potravinového programu společností Renault Trucks bylo od roku 2012 doposud proškoleno 190 pracovníků SPP v rámci 16 školení pořádaných v devíti afrických zemích, jimiž jsou Demokratická republika Kongo, Uganda, Jižní Súdán, Burundi, Rwanda, Ghana, Niger, Sierra Leone a Libérie.

Dobrovolníci ze společnosti Renault Trucks využívají těžké nákladní vozidlo Kerax 6x6, které bylo pro tyto účely přestavěno na mobilní školící dílnu. Do konce roku 2017 hodlají proškolit v rámci spolupráce s SPP ještě 120 mechaniků, vedoucích dílen, vedoucích vozových parků a školitelů.

V loňském roce Světový potravinový program využíval 14,840 zaměstnanců, 5000 nákladních vozidel, 70 letadel a 20 lodí, s jejichž pomocí poskytl 3,2 milionu tun potravinové pomoci 80 milionům osob v 80 zemích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)