Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks uvádí Optifleet nově jako mobilní aplikace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks představuje aplikaci Optifleet, mobilní verzi svého software pro správu vozového parku.

Optifleet, nově dostupný také pro mobilní telefony a tablety, umožní dopravcům sledovat jejich vozidla kdekoli a kdykoli a rychle reagovat v případě nečekaných událostí.

Zjednodušené rozhraní aplikace Optifleet umožní dispečerům a správcům vozových parků pouhým kliknutím přístup k jejich vozidlům, přidávat nové zakázky (My fleet now), anebo sledovat a vyhodnocovat jízdní styl řidičů a jejich používání vozidla (Ecoscore).

Tři moduly systému pomáhají dopravcům optimalizovat jízdní styl řidiče, efektivně spravovat vozový park a řídit provozní náklady.

Modul Check poskytuje technické informace o vozidlech, které přispívají ke snižování spotřeby paliva a emisí CO2. Obsahuje funkci Ecoscore, která sleduje a analyzuje jízdní styl řidičů a vyhodnocuje postup pro další snižování spotřeby paliva.

Modul Map lokalizuje vozidla v reálném čase, analyzuje ujeté trasy s cílem optimalizovat čas a počet ujetých kilometrů.

Modul Drive poskytuje informace o době řízení a umožňuje stahování údajů na dálku z karty řidiče a tachografu.

Společnost Renault Trucks rozšiřuje s mobilní aplikací Optifleet svoji nabídku dopravních řešení s cílem podporovat dopravce při sledování a snižování spotřeby paliva a emisí CO2.

Dispečeři a správci vozových parků tak mohou díky sledování vozidel v reálném čase rychleji reagovat, zvyšovat profitabilitu a spokojenost svých koncových zákazníků. Optifleet může v praxi přispět i k úspoře až 5000 eur (zhruba 128.000 Kč) u jednoho vozidla.

Aplikace Optifleet je ke stažení v AppStore a Google Play. Používání aplikace vyžaduje předplatné služby Optifleet.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)