Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks vyrobil již 800.000 vozidel v Bourg en Bresse

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Renault Trucks C 430 8x4 se stal významným milníkem v historii továrny společnosti Renault Trucks, otevřené v Bourg en Bresse v roce 1964.

Bruno Blin, prezident Renault Trucks, předal v areálu továrny Bourg en Bresse ve čtvrtek 6. dubna 2017 klíče od modelu Renault Trucks C 430 8x4 Thierry Pigeonovi, prezidentovi skupiny Pigeon.

Tento konkrétní automobil, zastupující modelovou řadu C, přitom není jedním z mnoha nákladních vozidel značky Renault Trucks, která opouštějí brány podniku v Bourg en Bresse, ale jedná se o výjimečný vůz, protože byl vyroben jako 800.000.

Společnost Renault Trucks uvedla modelovou řadu C určenou pro využití ve stavebnictví v polovině roku 2013 spolu s modelovými řadami D, K a T splňujícími emisní normu Euro 6.

Jubilejní Renault Truck C 430 8x4, který se připojil k flotile pěti stovek nákladních vozidel skupiny skupiny Pigeon, byl dodán jako domíchávač betonu, k jehož pohonu slouží přeplňovaný vznětový řadový šestiválec DTI 11 o objemu 10,8 litru. Pohonná jednotka, splňující emisní normu Euro 6, disponuje výkonem 316 kW (430 k) a točivým momentem 2050 N.m.

Prezident společnosti Renault Trucks Bruno Blin během slavnostního předání klíčů uvedl, že Bourg en Bresse je výjimečným místem a podle jeho slov od roku 1964 tato továrna vyrábí vozidla, která odpovídají těm nejvyšším nárokům profesionálů v dopravě, mezi které patří i skupina Pigeon.

Bruno Blin také poděkoval společnosti Kertrucks, která je autorizovaným dealerem Renault Trucks v Bretani a úzce spolupracuje se skupinou Pigeon.

Výrobní závod Renault Trucks v Bourg en Bresse byl postaven v roce 1964 a zaměstnává 1400 pracovníků. Každý den sjede z výrobní linky 120 vozidel dálkové, stavební a těžké stavební řady (T, C a K).

Značka Renault Trucks má ve Francii ještě další tři výrobní podniky, které sídlí v Lyonu, Limoges a Blainville-sur-Orne.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)