Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nepoučili se: Renault v září v Paříži spustí službu sdílení vozidel

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Francouzská automobilka Renault se chystá v Paříži a okolí spustit službu sdílení vozidel objednávaných přes mobilní aplikaci.

Spolu s výrobcem vozů Peugeot firmou PSA chce nahradit místního provozovatele sdílení elektromobilů Autolib. Renault podle svého sdělení doufá, že bude moci dát k dispozici více než 2000 vozů.

Autolib (název je složeninou francouzského slova auto a liberté, svoboda) vznikl v roce 2011, stála za ním skupina magnáta Vincenta Bolloréa. V hlavním městě Francie si služby charakteristických malých aut objednávalo na 150.000 aktivních uživatelů. Firma se ale dostala do ztráty a stížnosti na čistotu, problémy s parkováním a objednáváním i konkurence jiných způsobů dopravy typu Uberu nakonec přiměly pařížskou radnici smlouvu s Autolibem vypovědět.

Automobilka PSA zahájí v Paříži v posledních třech měsících letošního roku sdílení vozidel prostřednictvím takzvaného free floatingu, kdy si zákazník bude moci vyzvednout auto kdekoli a kdykoli a zase jej kdekoli a kdykoli v rámci předem definované zóny odložit. Sám Renault již nabízí carsharingové služby na bázi free floatingu v Madridu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
9. 7. 2018 17:28
Re: Levičácké blouznění
Vzdyt je to v podstate takova low-cost pujcovna aut s tim, ze se nebude kara myt a cistit po kazdem vraceni a nebude se fasovat na pobocce. Nic moc vic bych v tom nehledal.
9. 7. 2018 11:56
Re: Levičácké blouznění
No vidiš, já taky ne. A moji příbuzní, kamarádi a známí taky ne. Proto z vlastní zkušenosti nechápu, proč by to měl někdo dělat..
9. 7. 2018 11:52
Re: Levičácké blouznění
Já ne. Já se chovám ke všem věcem stejně, ale myslíš, že podle modelu mýho chování můžeš usuzovat jak se chovají ostatní? Kolik očekáváš, že takový sdílený auto najezdí km než začne generovat náklady na opravy nad rámec běžnýho servisu?
8. 7. 2018 21:11
Re: Levičácké blouznění
Nechapu.. ty se snad k cizim vecem chovas jako dobytek?
Avatar - holden2
8. 7. 2018 17:39
sdileni renoltu a psa
musi stat zakonite za starou belu ale sdileni skodofky jo to bude jiny kafe [odkaz]