Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roborace: Člověk už je zbytečný

Michal Fokt
Diskuze (2)
Už vbrzku nás čekají okruhové závody strojů, které budou probíhat bez účasti člověka. A to s dost s futuristickými vozy.

Až nám EU a NWO zakáží riskovat životy a zdraví v závodních autech na okruzích a uzavřených tratích, převezmou roli lidí stroje. Budou jezdit na motorkách, ale i v autech. Nebo to možná už rovnou budou motorky a auta.

Už vloni jsem vás seznámil se záměrem pořádat v nadcházející sezoně společně s elektrickou Formula E závody bezpilotních elektrických aut Roborace a nyní dochází zřejmě k dalšímu kroku. Designér Daniel Simon, jenž mimo jiné navrhl v letech 2011 a 2012 zbarvení pro efjedničkové monoposty stáje HRT nebo vozidla pro film Tron:Legacy, představil koncept elektrického autonomního závoďáku pro Roborace.

Zatím to vypadá, že ačkoli je TO prezentováno jako koncept, s největší pravděpodobností jde spíše o prototyp a skutečné vozy budou touto kreací buď silně inspirovány, nebo budou dokonce zcela identické. A uznejte sami - tohle zájem o Roborace rozhodně podpoří. Letos se na start šampionátu bezpilotních aut postaví 20 aut deseti týmů a autonomní speciály si to budou na tratích rozdávat hodinu.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Barry Lyndon
2. 4. 2016 13:28
konečně správné závody
je zřejmé, že chabé člověčí organismy nejsou pro závodění vhodné
Avatar - jozephko
1. 4. 2016 20:03
Ja len dúfam, že to nie je apríl...
Súčasnú F1-ku vôbec nepozerám, hoci v ére Schumachera som pozeral každý závod. Jednoducho tá súčasná je pre mňa absolútne nezaujímavá.
Oveľa radšej by som si pozrel elektrické formuly, a úplne najradšej elektricky formuly, ktoré by jazdili samotné bez pilotov.
Nakoniec automobilový šport je aj - alebo skôr hlavne - o vývoji techniky použiteľnej neskôr pre bežných motoristov.