Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom Series II Extended Wheelbase se představil v Číně

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britská automobilka Rolls-Royce využívá čínské obliby prodloužených limuzín a v Pekingu představuje faceliftovaný Phantom Extended Wheelbase.

Světová premiéra modernizované modelové řady Rolls Royce Phantom s doplňkovým označením Series II se odehrála na březnovém autosalonu v Ženevě. Automobilka při této příležitosti zveřejnila fotografie všech karosářských verzí, ale fyzicky byly na jejím stánku přítomny jen tři karosářské verze.

Rolls-Royce Phantom Series II Extended Wheelbase si svou světovou výstavní premiéru užívá sólo na autosalonu v Pekingu a zároveň tak doplňuje limuzínu Phantom se standardním rozvorem náprav, Phantom Coupé a Phantom Drophead Coupé.

Prodloužená limuzína se stejně jako ostatní zástupci modelové řady Phantom dočkala nových hlavních světlometů tvořených LED s adaptivní funkcí. Nový design má přední nárazník, zmizely přední menší kulaté světlomety a místo nich se jsou použity pásy světelných diod. Pozměněn byl i design zadního nárazníku.

V interiéru patří mezi hlavní změny nová satelitní navigace s 3D mapovým podkladem zahrnujícím topografická data, přednastavené trasy nebo zvětšenou databázi zajímavých míst.

Obraz se promítá na obrazovku s úhlopříčkou 8,8 palců a přepracován je i multimediální ovladač. Pro zjednodušení manévrování s velkou limuzínou byl upraven systém a nabídka záběrů z parkovacích kamer.

V případě techniky nastupuje se Series II nová osmistupňová automatická převodovka spolu s novým zadním diferenciálem. Tyto novinky mají podle automobilky přispět k snížení spotřeby paliva o 10 % a emise CO2 mají klesnout z dosavadních 388 na 349 g/km. Vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,75 litru o výkonu 338 kW a točivém momentu 720 Nm přitom zůstává beze změn.

Rolls-Royce při výstavní premiéře Phantomu Series II Extended Wheelbase nezapomíná připomenout široké možnosti individualizace, které jsou klientům k dispozici. Ti si mohou nechat namíchat lak karoserie přesně podle svých představ a velmi široká je i nabídka odstínů čalounění a obložení interiéru.

K nejpopulárnějším prvkům výbavy u majitelé Phantom s prodlouženým rozvorem patří Hvězdná obloha, kdy do koženého obložení stropu ručně vetkáno více než 1600 optických vláken.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)