Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Rolls Royce Phantom Series II čili facelift pro aristokrata

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
Na autosalonu v Ženevě se představil facelift pro modely z řady Phantom, novinky jsou i v technice.

Model Phantom vyráběný od roku 2003 se dočkal první změny vizáže, která je spojena i s vylepšením stávající techniky.

Konkrétně jde o výměnu šestistupňového automatu ZF za osmistupňovou skříň od stejného výrobce a o výměnu zadního diferenciálu. Změny podle automobilky pomohou snížit spotřebu o deset procent a samozřejmě také emise. Vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,75 litru o výkonu 338 kW a točivém momentu 720 Nm zůstává původní.

Změny ve vizáži se týkají zejména hlavních světlometů. Svítilny budou nyní standardně tvořeny LED s adaptivní funkcí, jako vůbec poprvé u produkčního vozu. Přepracován byl taktéž přední nárazník, zmizely přední menší kulaté světlomety a místo nich se na spodní části nyní nachází diodové pásy. Pozměněn byl i design zadního nárazníku.

Interiér se může pochlubit novou satelitní navigací s 3D mapovým podkladem zahrnujícím topografická data, přednastavenými výlety nebo zvětšenou databází něčím zajímavých míst (POI). Obraz se promítá na obrazovku s úhlopříčkou 8,8 palců a přepracován byl také multimediální ovladač. Vylepšeny byly také parkovací kamery.

Facelift se týká celé rodiny Phantomů, tedy jak tradiční limuzíny, tak kabrioletu Drophead Coupé uvedeného v roce 2007 i Coupé z roku 2008. Ceny faceliftovaných verzí Rolls Royce zatím nezveřejnil, první automobily ze Series II by se k zákazníkům měly dostat letos v létě.

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
7. 3. 2012 20:23
tady by se měli kluci z Bentley zastavit...
...tak na tejden aspoň, aby se naučili něco o tom, jak se tvaruje luxus.
Avatar - HitmanPB
6. 3. 2012 23:56
Re: rolls
...ešte, že si to upresnil >:-[]
Avatar - Hotwire
6. 3. 2012 18:26
rolls
tento phantom sa mne osobne nikdy nepacil, divne proporcie, divna predna maska....naopak ten mensi rolls je krasny kus auta, nie zeby som rozmyslal o kupe... >:-[]
6. 3. 2012 11:49
predne svetla
No konecne zmizli tie predne okruhle svetla :yes:
6. 3. 2012 11:11
Tak na tuhle premiéru...
...jsem čekal >:D