Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Suhail Collection míří ke hvězdám

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Doposud Rolls-Royce představoval jen jednotlivé zástupce svých specificky upravených modelů. Nyní uvádí rovnou čtveřici vozů, které spojuje jméno i styl.

Rolls-Royce se při návrhu zakázkové edice Suhail Collection inspiroval jedním z nejjasnějších souhvězdí na obloze, resp. tradičním názvem vícenásobné hvězdy Gamma Velorum ze souhvězdí Plachet.

Zároveň britský výrobce luxusních vozů odkazuje na knihu optiky (Kitab al-Manazir), jejímž autorem je arabský matematik, astronom a fyzik Alhazen (arabsky - Muhammad ibn al-Hasan ibn al-Hajtham), žijící na přelomu 10. a 11. století.

Právě tato kniha totiž po svém přeložení do latiny ve 13. století ovlivnila řadu klíčových západních vědeckých myslitelů, mezi nimiž nechyběli Roger Bacon, Leonardo da Vinci, Galileo Galilei a René Descartes.

Suhail Collection automobilky Rolls-Royce zahrnuje modely Phantom, Phantom Coupé, Ghost a Wraith, které kromě samotného označení spojuje i jedinečná barevná kombinace exteriéru s provedením interiéru.

Karoserie všech čtyř vozů nese výjimečný perleťový lak pojmenovaný Moonstone, který doplňují linky modrou barvu Turchese, jíž je použito v kombinaci se zlatou i hvězdu na předním blatníku.

Interiéru vévodí kůže v jemném krémovém odstínu, kterou doplňují detaily v modré barvě a speciální dřevěném obložení palubní desky. Na stropě všech čtyř automobilů nechybí hvězdná obloha, na níž je zvýrazněna vícenásobná hvězda, která dala celé kolekci jméno.

Rolls-Royce prozatím nezmiňuje zda bude Suhail Collection existovat pouze ve čtveřici představených vozů nebo vzniknou další a o ceně rovněž taktně mlčí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)