Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rowan Atkinson prodal svůj McLaren F1 za téměř 300 milionů Kč

Ondřej Chamilla
Diskuze (26)
Ačkoliv se spekulovalo, zda je částka 8 milionů liber, tedy v přepočtu zhruba 297 milionů Kč, za McLaren Rowana Atkinsona přiměřená, vůz si velice brzy našel nového majitele.

Rowan Aktinson alias nesmrtelný Mr. Bean je nejen vynikajícím komikem, ale rovněž obrovským automobilovým nadšencem. Nedávno herec ohlásil, že bude prodávat svůj klenot, McLaren F1, a to za částku 8 milionů liber. V přepočtu to dělá extrémní sumu 297 milionů korun. I za tuto cenu si však automobil se 66 tisíci km na tachometru rychle našel nového majitele.

Historie automobilu je přitom pošramocena minimálně dvěma nehodami, přičemž ta druhá z roku 2011 se stala vůbec největší pojistnou automobilovou událostí Británie, když oprava stála 910.000 liber, tedy téměř 34 milionů korun. Vůz však dal do původního stavu samotný McLaren, což je zárukou kvality.

Nový kupec bude podle nezávislého prodejce s vozem jezdit stejně, jako Atkinson, který jej dlouhou dobu používal denně, nepůjde tedy jen o muzejní exponát, ale o stroj, který bude možno potkat na silnici. Osm milionů liber je však stejně největší částka, kterou kdy někdo zaplatil za vůz na území Velké Británie. Ještě dodejme, že automobil s atmosférickým dvanáctiválcem je třímístný a dlouhou dobu držel rychlostní rekord mezi produkčními vozy 388 km/h.

Ondřej Chamilla
Diskuze (26)
10. 6. 2015 08:49
Re: zapoměli dodat
A co keby im to ponukol hned po nehode? To by mu dali mozno 10 litrov za tu hrbu kevlaru, a obratom by z toho zlepili taku "vonafku", ze by aj v McLarene zirali! Ako nove, malo jazdene, nikdy neburane, po dochodcovi z Anglicka, aj s certifikatom od Cebije! :-)
Avatar - rokyta.p
9. 6. 2015 23:27
Re: Případ extrémního odtržení CENY od HODNOTY,
>:D >:D >:D :yes:
9. 6. 2015 22:41
Re: Případ extrémního odtržení CENY od HODNOTY,
no ja som to ROZHODNE važne nevzal ja som si tiež delal prdelky >:D ja ked niečo beriem važne to inak vyzera :D
9. 6. 2015 20:59
Re: Případ extrémního odtržení CENY od HODNOTY,
Ja vam nevim, jsem myslel ze si Kylie dela prdelky, ale koukam, ze to nekdo vzal vazne, nebo co. Bych rekl, ze z myho blogu je pomerne zrejmy, ze Gilgit nejspis nebudu:)
9. 6. 2015 20:50
Re: Případ extrémního odtržení CENY od HODNOTY,
Teraz si protirečiš lebo si si zmenil prefektne meno na joab