Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Rusku není nic nemožné! Podívejte se na driftující žigulíky v centru Moskvy

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Na šokující ruská videa už jsme si za ty roky zvykli, stále se ale najdou taková, která nás dokážou zaujmout. Jako třeba následující záběry driftujících žigulíků.

Video se připravuje ...

Těžko byste hledali něco, co by vás na ruské půdě dokázalo překvapit. Viděli jsme tu už bitku po dopravní nehodě, honičku napříč letištním terminálem i medvěda cestujícího na motorce.

Nyní se k nám dostávají další záběry, tentokrát přímo z centra hlavního města, kde se parta nadšenců prohání v upravených žigulících.

Své řidičské umění přitom nepředvádí jen na prázdných parkovištích ve stínu pouličních lamp, ale i přímo v samotném provozu!

Společně uličky Moskvy nejen brázdí, ale dokonce v nich i driftují. Není divu, že se centrum stává jejich útočištěm hlavně v noci. Nás nejvíce zaujal stroj ve vojenském maskování s nápisem Gymkhana na zádi, co vás? Majitelé těchto skvostů si dávají hodně záležet na tom, aby zůstali v anonymitě. Vzhledem k jejich počínání na silnicích ani není divu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Avatar - Ada je zase tady
2. 12. 2017 19:00
Driftovalo to
i když řidič nechtěl. Je zajímavé, že Polák (F125) se oproti Žigulíku choval na silnici docela kultivovaně.
Avatar - Uživatel_5340709
2. 12. 2017 12:39
Re: nas Šancí....
R12 (tu jsem otci otočil na střechu :-) ) a pak R11 (těsně před revolucí, ale pozor, nebyli jsme prominenti režimu, byla z druhé ruky v dosti žalostném stavu, ale pořád jsi měl tehdy pocit, že vlastníš minimálně Maybach >:D , ta měla ručku už normálně)
2. 12. 2017 12:00
Re: nas Šancí....
Dobře.
Co to bylo za frantíka? S deštníkem mě napadá teď akorát R6, první série R12 a Dacia, a R16.
Avatar - Uživatel_5340709
2. 12. 2017 11:45
Re: nas Šancí....
No jo, my jsme měli doma za sociku předokolky, tak mě to nějak minulo. Teda mimo to, že si člověk občas hrál s ručkou, a to moc na frantíkách stejně nešlo, protože byla pod volantem a měla blbou aretaci.
2. 12. 2017 10:19
Re: nas Šancí....
Jediné, v čem máš pravdu, že slovo drift bylo tehdy neznámé resp. nepoužívané slovo. Říkávalo se tehdy řízený nebo kontrolovaný smyk. A ano, muselo se čekat na sníh, protože dostat třeba Octavii do nějakého delšího smyku (driftu, chceš-li) se 48 koni (tj. dnes 35 kW) bylo na suchu nereálné. Bylo dost těch, co se tím rádi bavili i tehdy. Třeba já.

A když pak přišla doba Žigulů, to už byla jiná káva.