Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

S dieselem k vítězství

Michal Fokt
Diskuze (32)
Volkswagen by rád letos vyhrál dakarskou rally, a to s turbodieselovým vozem Race Touareg 2.

Volkswagen by rád letos vyhrál dakarskou rally, a to s turbodieselovým vozem Race Touareg 2.

Na letošní Rally Dakar, která startuje 31. prosince v Lisabonu, si velmi velmi věří automobilka Volkswagen – chce vyhrát kategorii automobilů, a to poprvé v historii s dieselovým motorem. Vysílá do dvoutýdenního pouštního maratonu pětici speciálů Race Touareg poháněnou motory TDI. Pečlivě vybírala německá automobilka i jezdecké složení. S jedním z touaregů pojede legendární Carlos Sainz, který zřejmě stále nemá závodění dost, s druhým světový šampion série Cross-Country Rally World Cup Bruno Saby a nebude chybět ani jediná vítězka dakarské rally Jutta Kleinschmidtová, která předloni s touaregem vyhrála jednu etapu a vloni skončila třetí.

Volkswagen Race Touareg je poháněn pětiválcem TDI o výkonu 275 koní (202 kW) a točivém momentu 550 Nm. Oproti předchozímu modelu je ten aktuální o 200 mm kratší a má delší rozvor, sníženo bylo těžiště a zlepšil se výhled z vozu.

Michal Fokt
Diskuze (32)
22. 11. 2005 22:32
MARRAKESCH
brácho... uvidíš... dostaneš ho do hlavy... jako každej... co chce vypadat, jako ten, co dělá do aut... do roka a do dne... Bravo VW-PORSCHE :yes: :yes: