Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saab má nové partnery, elektromobily bude vyrábět v Číně

Jan Mička
Diskuze (3)
Nové Saaby se budou vyrábět v čínském městě Tianjin. Značce NEVS pomohlo spojení s dvojicí strategických partnerů.

V polovině dubna jsme uvedli zprávu o zrušení ochrany Saabu před věřiteli, což pro majitele značky, společnost National Electric Vehicle Sweden (NEVS), znamená povinnost splatit dluhy, které si za poslední roky nasekala. Největší „zářez“ pravděpodobně představuje znovuspuštění výroby modelu 9-3 v prosinci 2013, která trvala jenom zhruba půl roku.

Nyní ale NEVS zase myslí na pozitivní budoucnost. Spojení značky s čínskými společnostmi Tianjin Binhai Hi-tech industrial Development Area (THT) a State Research Information Technology (SRIT) totiž představuje strategický krok, který by automobilům Saab umožnil přežít alespoň ve formě elektromobilů. K tomuto účelů vznikne v čínském městě Tianjin nové výrobní zařízení, ze kterého vyjedou vozy založené na svávající i nově vyvinuté architektuře.

Společnost SRIT je podle oficiálních informací National Electric Vehicle Sweden průkopníkem v oboru IT a u nových Saabů (v případě, že se tak vozy skutečně budou jmenovat) bude mít na starost konektivitu. THT pomůže s vývojem a výrobou samotných vozů. V tuto chvíli jde ale také o důležité čínské peníze, které pomohou překonat temné období po restrukturalizaci Saabu.

Podle prezidenta NEVS Mattiase Bergmana je hlavním cílem vyrábět kvalitní elektromobily pro čínský trh. Kdy spolupráce přinese první ovoce, se ale zatím určit nedá.

Jan Mička
Diskuze (3)
29. 5. 2015 09:51
Re: SAAB
nic netrvá věčně [odkaz] [odkaz] >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - MadPete
29. 5. 2015 09:27
Hloupost od začátku
Saab 9-3 made in Sweden je od začátku mizerná platforma pro elektromobil - příliš drahý, příliš starý. Když nová značka tak buď od začátku nová konstrukce, když už chtějí velké auto (jako Tesla), anebo malé prdítko, které má šanci být za penetrační cenu. Sbohem, Saabe.
Avatar - Bristol
28. 5. 2015 20:29
SAAB
doufal jsem v převzetí Mahindrou.. tam by byla jakási šance na restart Saabu v jeho klasické podobě.. takhle se dočkáme jen jakýchsi eko-zelených vágenů na prodej kdesi v indočíně pod buhvíjakým brandem.. sbohem Saabe... Evropa na tebe vzpomíná