Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania dodala nové tahače R 410 pro přepravní společnost ZDAR a.s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost ZDAR a.s., která provozuje nákladní i autobusovou dopravu, zařadila do svého vozového parku čtyři těžká nákladní vozidla značky Scania.

Společnost ZDAR a.s. se sídlem ve Žďáru nad Sázavou se rozhodla pro nová vozidla kvůli obnově svého vozového parku a stejně jako v minulosti opět zvolila značku Scania. Nové tahače budou určeny pro provoz v mezinárodní kamionové dopravě a to v kombinaci s valníkovými nebo chladírenskými návěsy.

V prostorách jihlavského zastoupení a servisu vozidel švédské značky Scania tak došlo k předávce čtveřice tahačů se spací kabinou řady R. Všechna čtyři vozidla jsou vybavena třináctilitrovým vznětovým šestiválcovým motorem, disponujícím nejvyšším výkonem 302 kW (410 k) a točivým momentem 2150 N.m.

„S vozidly Scania jsme dlouhodobě spokojení, a proto jsme se rozhodli opět pro tuto značku,“ vyjmenovává důvody pořízení nových Scanií generální ředitel ZDAR, a.s. Richard Latislav. Vedoucí provozu nákladní dopravy Milan Šimka pak dodává: „pozitivně hodnotíme nízkou spotřebu pohonných hmot a jsme zvědaví, o kolik se ještě sníží u této nové generace. Také zkušenosti se servisem v Jihlavě máme velmi dobré, takže Scania pro nás byla jasná volba.“

„Vážíme si dlouhodobé spolupráce a důvěry, kterou nám tímto společnost ZDAR a.s. projevila. Jsme rádi, že se minulá generace v provozu velmi osvědčila. Nový model nabídne nejen větší komfort pro řidiče, ale díky nižší spotřebě a delší době provozuschopnosti přispívá také k bezkonkurenční profitabilitě majitelů přepravních společností,“ říká vedoucí prodeje společnosti Scania na Moravě Jiří Rozsíval.

Akciová společnost ZDAR byla založena v roce 1992 skupinou zaměstnanců státního podniku ČSAD Žďár nad Sázavou s cílem navázat na více než čtyřicetiletou historii této dopravního společnosti.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)