Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Schumacher: Alonso a Räikkönen v jednom týmu, to bude výbušný mix

Michal Fokt
Diskuze (2)
Ferrari mění ve formuli 1 strategii a místo top jezdce a "nosiče vody" angažovalo pro příští rok dva dravce. Michael Schumacher, dlouhá léta zvyklý na ten první model, si od toho ale moc neslibuje.

Ať už jste konzumenty závodů formule 1 či nikoli, určitě vám neunikl letošní přestup roku - navrátilec Kimi Räikkönen v Lotusu ukazuje, že závodit rozhodně nezapomněl a to navnadilo Ferrari, které se rozloučilo s Felipem Massou, jenž v posledních letech naopak předváděl silně nevyrovnané výkony a angažovalo Kimiho na jeho místo. Tím maranellský tým pochopitelně získal schopného jezdce, jenže problém je, že má tím pádem už dva - jeho týmovým kolegou bude stálice Scuderie posledních let Fernando Alonso.

Dosud bylo u Ferrari jasno - hvězda je jen jeden jezdec, ten druhý musí dělat vše proto, aby jej podporoval a dojel do cíle ideálně hned za ním a teprve v případě nepříznivého vývoje pro pilota č.1 je jeho cílem vydat ze sebe to nejlepší a postarat se o to, aby červený monopost skončil ve výsledkové listině co nejvýš.

Někdy se u Ferrari jen smáli, jak se navzájem mydlí piloti bez týmové strategie u Williamsu, Sauberu nebo McLarenu, jindy to úplně nevycházelo, i tak ale na své politice dlouhé léta lpěli. To se ovšem nyní mění, protože ani od Räikkönena, tím méně od Alonsa nelze očekávat, že by se smířil s pevně danou rolí dvojky. Ale co naplat, Ferrari prostě zase chce alespoň Pohár konstruktérů, jenž tým nedržel v ruce od roku 2008.

To se ale úplně nezdá Michaelu Schumacherovi, jenž ještě před pár lety vypadal, že má vzpínajícího se koníka souzeného doživotně, než se rozhodl ztrapnit za volantem Mercedesu. Podle Schumachera je duo Alonso-Räikkönen třaskavá směs. Souhlasí sice, že jde o silný tým, jenž by mohl být úspěšný. Má ale pochybnosti o tom, že se týmu povede udržet je na uzdě, aby si nešli po krku.

Šéf týmu Scuderia Ferrari Stefano Domenicali pochopitelně hned kontroval, že oba jezdci představují tu nejlepší kombinaci v současné F1, Schumi to ovšem komentoval tím, že "to bude vzrušující podívaná". Tak uvidíme, na čí straně bude pravda. Myslíte si, že posílené Ferrari konečně proti Red Bullu uspěje?

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
18. 9. 2013 21:49
Re: Ztrapnit se...
Neřekl bych to lépe. Redakce ACZ by se měla rozhodně článkům o F1 vyhýbat velkým obloukem.
18. 9. 2013 09:51
Ztrapnit se...
...umí především ACZ svými posledními dvěma články s tématikou F1. Možná by to chtělo se víc zajímat než začnu psát podobný věci o ztrapňování a uvědomit si, že současná forma AMG M-B je i výsledkem vývoje z minulý sezony.