Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEAT Tribu: IBX jde do výroby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Automobilka SEAT se konečně dočká vlastního kompatního SUV, které v její nabídce stále chybí.

Španělská media v čele s deníkem ABC uvádějí, že automobilka SEAT dostala od mateřského koncernu VW Group schválení k sériové produkci vlastního zástupce pro třídu kompaktních SUV.

Nový model má údajně vycházet z konceptu IBX představeného na letošním autosalonu, ale jméno zdědí po konceptu Tribu, jehož světová premiéra se odehrála již v roce 2007 na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Sériový Tribu opustí třídveřové karoserie konceptů a na trh vstoupí s praktičtější pětidveřovou karoserií. Design jeho exteriéru má přímo vycházet z letošního konceptu IBX a také ze studie čtyřdveřového sedanu IBL vystavené na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Základem španělského SUV se má stát platforma současného Audi Q3, které je vyráběno ve španělském Martorellu. Právě z tohoto výrobního závodu mají od roku 2014 vyjíždět sériové Tribu.

SEAT Tribu má být v základním provedení nabízen s pohonem předních kol, který v nabídce doplní i verze s pohonem kol obou náprav. Pod kapotou budou podobně jako u Audi Q3, Škody Yeti nebo Volkswagenu Tiguan pouze přeplňované motory TSI nebo TDI.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
8. 10. 2011 22:13
Re: Trendy
Neboj, jde o módní záležitost. Třeba se vrátí (zlatá) sedmdesátá/osmdesátá: [odkaz] :-)
Osobní zkušenost s modely Sportage a ix35 - z venku dobrý design (každý v jiném slohu - vyber si, co cítíš), uvnitř (pocitově) malý prostor, než který by člověk očekával dle mohutnosti celku či onoho vysokého pontonu.
Avatar - Ham.
8. 10. 2011 11:10
Tančíky z 1. sv. nebrat
Nic proti technice, ale je to jen variace na téma odporného směru designu ix35, sportage a spol. :no: :no: :no: Až někoho napadne o 10 čísel snížit spodní linii oken to bude slávy a obdivů k super designu.
Když dva dělají totéž...
Zatímco Dacia byť nesměle ale o to jistěji krůček po krůčku míří vzhůru do vod středního proudu,VW dělá ze Seátka pravý opak. Halt býti světovým výrobcem č.1 co dopočtu vyrobených kusů musí něco stát.
:no: 8-s
7. 10. 2011 17:01
?
Tribu? Pripomína mi to Tribute... Mazda proti tomu názvu nebude mať nič?
Mimochodom, tie okná. Kam až chcú zdvihnúť ich spodnú líniu? Už teraz to pripomína tank. Nakoniec ich ešte zakrytujú a šofér bude von čumieť len priezorom naozaj ako na tom tanku.
Tá masa rovného plechu je už skutočne odpudzujúca. Aby to trochu vyzeralo, tak tam pôjdu 22,5" kolesá z autobusu...
Najväčší rival s SUV zn. Hyundai.
Avatar - Bristol
7. 10. 2011 16:16
Re: dobra sprava
no aby nedopadl jako exeo...možná že v roce 2014 už bude stejně předražený a zastaralý...