Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Shell Diesel Extra na čerpacích stanicích v ČR

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Česká republika se stala dvanáctou evropskou zemí, kde mohou řidiči nákladních vozidel tankovat nové palivo Shell Diesel Extra. Díky jeho složení ujedou řidiči kamionů za stejnou cenu více kilometrů.

Česká republika se jako důležitá tranzitní země stala dvanáctým evropským státem, kde mohou řidiči nákladních vozidel na čerpacích stanicích Shell tankovat nový Shell Diesel Extra za nezměněnou cenu. Jeho hlavním benefitem je prokazatelná úspora spotřeby paliva.

Podle provedených interních analýz společnosti Shell na vysoce zatěžovaných motorech používaných v nákladních automobilech přispívá složení tohoto paliva ke snížení spotřeby až o 3 % ve srovnání s běžnou naftou bez aditiv. Úspory se

u jednotlivých typů nákladních automobilů mohou lišit, v některých případech se zákazníkům provádějícím testování ve spolupráci se společností Shell podařilo dosáhnout i vyšších úspor paliva.

Nový Shell Diesel Extra pomáhá chránit nákladní automobily od nevyhnutelných účinků jízd na dlouhé vzdálenosti. Omezuje tvorbu usazenin ve vstřikovacích tryskách motoru a zajišťuje tak účinnější spalovací proces. Shell Diesel Extra pro kamiony navíc pomáhá omezit postupné zhoršování výkonu motoru a zlepšuje startování motoru za studena. Součástí jeho složení jsou také složky, které předchází korozi palivového systému a omezují pěnění při doplňování paliva.

Shell Diesel Extra je dodáván také na čerpací stanice v Dánsku, Lucembursku, Maďarsku, Německu, Nizozemí, Norsku, Polsku, Rakousku, Řecku, Turecku nebo Velké Británii.

Ondřej Láník
Diskuze (6)
24. 3. 2010 20:24
Reklamní článek
U Shellu jsem na vlastní oči viděl certifikát na zimní naftu od Čepra. Jezdím do Čepra občas tankovat a tu stejnou naftu tam maji cca o 2 Kč levnější a ještě dostanu bonus padoš za litr při placení kartou Poštovní spořitelny. Shell patří mezi nejpředraženější značky a podobným článkům se mohu jedině od srdce zasmát. Je tedy na druhou stranu zase fakt, že jako registrovaný zákazník u Shellu dostávám na jejich kartu Smart také bonusy. Když tam utratím spousty peněz, dostanu hrníček nebo angličáka.
Avatar - Ricardo
24. 3. 2010 15:53
Re: A co Slovensko??
Jde o to, že jde o kamióny...
24. 3. 2010 15:39
A co Slovensko??
Ja vam ludia neviem, ale na Shell na Slovensku su stojany s naftou ozanacene ako Diesel Extra, to nás zas ojeklamavaju alebo autori članku na Slovensko zabudli?
Avatar - lordlord
24. 3. 2010 12:51
Re: Shell vs Tank Ono
ONO - jedina cerpacka v okoli, kde se stoji dlouhe fronty, ale za tu cenu to urcite stoji.
24. 3. 2010 12:24
cena?
"...Podle provedených interních analýz společnosti Shell na vysoce zatěžovaných motorech používaných v nákladních automobilech přispívá složení tohoto paliva ke snížení spotřeby až o 3 % ve srovnání s běžnou naftou bez aditiv..."

V prvom rade, INTERNA analyza ma hodnotu zdrapu papiera. Druha vec, dolezite je slovicko "AZ" (az o 3%, ale moze to by aj o 0%). No a na zaver, o kolko je shell diesel extra drahsi ako bezna nafta na pumpe shell? Tipujem ze to bude minimalne tie 3%, takze uspora (v litroch) sa nepremietne do uspory v korunach.

A este na okraj, ziadna "bezna nafta bez aditiv" sa koncovym zakaznikom nepredava. Urcite minimalne mnozstvo prisad davaju do nafty (a kazdeho paliva) vsade, aj na poslednej zapadnutej cerpacke...