Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Silnější motory pro Porsche Boxster

Martin Šidlák
Diskuze (0)
Facelift a zvýšený výkon – to jsou dvě hlavní novinky, se kterými přichází na trh malý roadster Porsche Boxster...

Facelift a zvýšený výkon – to jsou dvě hlavní novinky, se kterými přichází na trh malý roadster Porsche Boxster. Podstatnější jsou změny motorové. Silnější ze dvou nabízených pohonných jednotek o obsahu 3,2 litru posílil na 260 koní (191 kW, dříve 185 kW)/6200 ot. a 311 Nm při 4700 otáčkách. Z 0 na 100 km/h se dostane za 5,7 sekundy a maximální ryhlost udávaná výrobcem činí 264 km/h. Slabší šestiválcový motor o objemu 2,7 litru posílil oproti předchozí verzi o osm koní na současných 228 (168 kW, dříve 162 kW). Točivý moment 261 Nm má stejný se svým předchůdcem, ale dosahuje ho o padesát otáček níže – při 4700.

Méně patrné jsou designové změny. Až po pečlivém srovnávání lze nalézt trochu jiný přední nárazník se třemi otvory chlazení, zadní světla a nové mřížky otvoru pro vstup vzduchu v zadních blatnících. Mírně přepracován je i spojler, který se automaticky zvedá po překročení rychlosti 120 km/h.

Automobilka Porsche si u nového Boxteru pohrála také s tuhostí pružin a tlumičů a dala vozu odlehčená litá kola. U modelu S tak zákazník dostane sedmnáctipalcové ráfky, u základního modelu se musí spokojit se šestnáctipalcovými. Větší rozměry jsou u obou verzí za příplatek.

Martin Šidlák
Diskuze (0)