Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Simply Clever rukavice od Škodovky. Tohle není apríl...

David Bureš
Diskuze (28)
V Mladé Boleslavi se připravují na digitální budoucnost! Její součástí bude také tzv. inteligentní rukavice.

Škoda Auto se v posledních letech proslavila reklamním sloganem simply clever, který odkazuje na různá chytrá řešení mladoboleslavských aut. Toto motto by se však dalo aplikovat i na novinku Škody ve výrobním procesu, tzv. inteligentní rukavici ProGlove.

Rukavice ProGlove má usnadnit práci logistiky, která je v automobilovém průmyslu stále důležitějším ekonomickým a konkurenčním faktorem. Jedná se o elektronickou rukavici s implementovaným scannerem, která svému nositeli ulehčuje a urychluje všechny pracovní kroky.

Přístroj například ukazuje, zda je použit správní díl nebo zda byly jednotlivé pracovní kroky správně provedeny. Rukavice také může zaznamenávat data, stejně jako běžný scanner – ale na rozdíl od něj jen jedním pohybem a bez žádných dalších přístrojů. Zboží tak lze rychle a pohodlně registrovat. Kromě toho jsou díky rukavici jednotlivé pracovní kroky pro uživatele také ergonomičtější - evidence dat nebo kontrola materiálu jsou integrovány do přirozených pohybů ruky.

„Inteligentní rukavice ProGlove pomáhá našemu týmu pracovat rychleji, efektivněji a bezchybněji,“ říká o novince Jiří Cee, vedoucí logistiky v automobilce Škoda. Mladoboleslavský výrobce inteligentní rukavici nejprve dlouhodobě testoval, vedení podniku rukavice nakonec přesvědčila. „ProGlove se ukázala být ideálním řešením pro sériovou výrobu a v současné době už rukavice nasazujeme,” dodává Cee.

Rukavice ProGlove je součástí tzv. průmyslu 4.0. Tímto termínem se označuje současný trend digitalizace výroby a s ní související změny v automatizaci a obecně na trhu práce. Ty jsou natolik rozsáhlé, že jsou někdy označovány za čtvrtou průmyslovou revoluci. V rámci digitalizace mají vzniknout tzv. chytré továrny, v nichž ještě více prací převezmou roboti, což zefektivní a zlevní výrobu. To by mohlo znamenat problém pro osoby s nižší kvalifikaci, protože chytré továrny budou vyžadovat naopak vyšší kvalifikaci.

David Bureš
Diskuze (28)
Avatar - Barrichello
23. 8. 2016 14:49
Re: a nejaka pozitivni zprava
Chtěj ušetřit kde se dá, protože platí pokuty všude možně (USA? Jižní Korea atd), krom toho musí dělat svolávačky na ty zfalšované dehtáky a krom toho jim klesaj prodeje >:D >:D >:D
Avatar - Đawson
23. 8. 2016 14:24
Re: a nejaka pozitivni zprava
Tak dnes ve 12:00 byla schuze a cr se nezastavi, coz pro me jako pro delnika je smutna zprava >:D nicmene chovani vedeni VW nechapu.
23. 8. 2016 12:54
Re: 4.prumyslovavá revoluce
Politici toho nekecajú, ale ja sa automatizáciou živím. A platí to čo som napísal nižšie:
"Zaviesť robotov na niektoré úkony dnes bežne robene ľudmi ešte dlho bude hranici technických možnosti a za hranicou finančnej návratnosti."
23. 8. 2016 12:48
Re: Roboti přicházejí
Čína sa už pár rokov účelovo zbavuje low cost prace. Jedným z krokov bolo pred par rokmi výrazné zvýšenie minimálnej mzdy. To vyhnalo veľa firiem.
A predaje v Číne neklesajú, len sa spomalil rast. Ale je jasne, nekonečný rast nie je možný, ale stále zostane veľkým trhom.
Avatar - Barrichello
23. 8. 2016 12:23
Re: 4.prumyslovavá revoluce
To oni plácaj, že nahradí roboty i administrativu a vše.

Už vidíš jak robot rozlepuje obálky, třídí poštu, skenuje to, roznáší lidem, eviduje, balí balíky, rozbaluje, zapisuje, k tomu vaří kafe, servíruje to, vypisuje objednávky, výběrová řízení atd.

To by ten robot stál asi tak 5 milliard, liber ovšem >:D >:D >:D