Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda 120 L za 120 tisíc?! Z vysmívaného auta se stává rarita. Ukážeme její nejznámější přešlapy

Ondřej Lilling
Diskuze (86)
Škodu 120 snad netřeba představovat. Pokud chcete zavzpomínat na staré časy, můžete si jednu takovou pořídit. Pokud za ni budete ochotni utratit 120 tisíc korun. Stojí za to?

Video se připravuje ...

Se stodvacítkou se ve svém životě setkal asi každý z nás. Někoho provázela v dětství, jiný se s ní učil řídit a řada z nás ji opečovávala ve své garáži. Dnes už na Škodu 120 na silnici narazíte jen zřídka, ohromná spousta aut skončila na vrakovištích, takže se z lidovky pomalu stává rarita.

Rarita, co pomalu získává na ceně. My jsme objevili kus, za který v autobazaru chtějí 120 tisíc korun. Nejde přitom o žádný speciální model, ale o naprosto obyčejnou stodvacítku s nájezdem něco málo přes 70 tisíc kilometrů.

Jak ale uvidíte ve videu, jedná se o velmi zachovalý exemplář, který jeho majitel skutečně hýčkal. Zimu snad tohle auto nikdy nevidělo a v dešti muselo jezdit snad jen ve výjimečných případech. To ale nic nemění na tom, že Škodu 120 trápí celá řada konstrukčních neduhů, které způsobují přehřívání motoru nebo jeho časté zhasínání.

Ondřej Lilling
Diskuze (86)
Avatar - Hanson
20. 5. 2018 18:54
Re: No jo,ŠKODA.....
Prý musel mít řidič cit pro sytič, jinak motor přechlastal a musel třeba 20 minut počkat. V Olcitu jsem se vezl snad jednou. Nyní byl krásný článek o Olcitech v Autotip Special z minulého týdne.
Avatar - palix
20. 5. 2018 18:42
Re: No jo,ŠKODA.....
Tak ja som kedysi "mal šťastie" najazdiť pár kilometrov na 2 Olcitoch (v istom časovom odstupe). Asi to boli čisto Rumunské verzie. V tom čase sme mali doma ešte Škodu 110 L. Nebolo to nič extra, ale išla stále. Oba z daných olcitov mali problém so sviečkami. Keď som na tom išiel, tak sa zašpinili sviečky a auto už nenaštartovalo. Bolo ich potrebné vyčistiť... Potom mi majiteľ povedal, že je na tom potrebné jazdiť nejak špeciálne... To čo bolo za auto? Nikdy predtým som so žiadnym autom nemal problém, až s Olcitmi :). A na sytič som nezabudol :).
19. 5. 2018 17:38
moc dobre video
Opravdu moc dobre video. Objektivni, zabavne, technicke, zajimave.
19. 5. 2018 15:29
nesmysl
Tohle auto je i přes určitou nostalgii ukázkou v jaké bídě byl tehdejší autoprůmysl u nás. Chápu, že někdo sbírá Mercedesy, Jaguáry, Alfy,... ale 120 za ty peníze je čistá hloupost.
Avatar - Hanson
19. 5. 2018 11:44
Re: No jo,ŠKODA.....
První Olcity nebyly až tak špatné, pokud byly složené z francouzských dílů od Citroenu tak fungovaly. Pohromou pro Olcit byl přechod na rumunské díly. To byl poslední hřebíček do rakve Olcitu.