Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto Express: Nová Škoda dostane název Joyster

redakce AUTO.CZ
Diskuze (122)
Nový minivůz Škody Auto, který podle zahraničního tisku nese označení Joyster, bude vyrábět bratislavský závod mateřské společnosti Volkswagen. Napsal to dnes slovenský deník Nový Čas. Automobilka informace tisku o názvu nového modelu zatím nepotvrdila.

Nový vůz bude součástí řady New Small Family, kterou v příštím roce začne vyrábět bratislavský Volkswagenu pod značkami VW, Škoda a SEAT.

Název Joyster pochází z konceptu malého vozu firmy Škoda Auto z roku 2006. O plánech na využití tohoto názvu pro nový malý automobil již ve čtvrtek informoval britský magazín Auto Express.

Jméno pro toto auto zatím nebylo stanoveno, řekl ČTK mluvčí mladoboleslavské automobilky Jaroslav Černý. Montáž nového vozu podle listu Nový Čas zaměstná na Slovensku 3500 lidí.

Mluvčí VW Slovakia Vladimír Machalík zopakoval, že výroba vozů New Small Family vytvoří přímo v bratislavském závodě 1500 nových pracovních míst a dalších zhruba 7000 míst u dodavatelů. Celkové investice související s výrobou dosáhnou 308 milionů eur (7,75 miliardy Kč).

Nové miniautomobily zvýší výrobní kapacitu bratislavského závodu, který se zatím soustředí na dražší terénní vozy, o zhruba 30 procent na 400.000 vozů ročně. Loni se produkce závodu snížila o 43 procent na 106.000 vozů kvůli poklesu poptávky po dražších automobilech v době světové hospodářské krize.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (122)
5. 8. 2010 14:09
bylo by to fajn
Bylo by to fajn, kdyby se odnoži škodovky něco podobného podařilo a ve zdejších lokalitách tolik oblíbený koncern VW by se dokázal prosadit i v kategorii mini. Vzhledem k tomu, co ale předvedl doposud a k silné pozici fiatu v minivozech, nesdílím ale tak siné a přesvědčivé nadšení zdejšího VW zouVWalce. V reálu myslím, že bublina splaskne stejně jako u kolínských trojčat, která se na zdejším trhu téměř neprodávají. Nicméně podle studijních fotek se mi to líbí a fandím, ať to vyjde. Asi také hodně bude záležet s čím vyleze nová panda, která si v této kategorii vydobyla celkem slušnou pozici. Škodovce pro tento segment držím palce :yes:
Avatar - white label
31. 7. 2010 08:03
Re: Nová Škoda mezi Fabii a Oktávii
Touto "logikou" by pak musela Panda zaplňovat prostor mezi málo prodávaným Bravem a relativně dobře prodávaným Puntem... ;-)
Avatar - jenik1
31. 7. 2010 07:53
Nová Škoda mezi Fabii a Oktávii
Takže tohle tedy má být ta slíbená nová škodovka, která má zaplnit prostor mezi předraženou Oktávií a reltivně levnou Fábii? :-)
Avatar - twistedTSD
26. 7. 2010 15:37
Re: propadák
:yes:
26. 7. 2010 15:05
Re: Kam zařadit
Chytaj ma za slovíčka....šetrím si klávesnicu, tak občas nejaké písmenko nenapíše, keď do nej netrieskam... ;-)