Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AAA Auto: Nejoblíbenější ojetinou byla loni Škoda Fabia

redakce AUTO.CZ
Diskuze (53)
Následovaly další modely Škody Octavia a Felicia.

V loňském roce byla nejprodávanějším ojetým autem v Čechách i na Slovensku Škoda Fabia. Následovaly další modely Škody Octavia a Felicia. Vyplývá to ze statistik největší tuzemské sítě autobazarů AAA Auto.

Češi i Slováci fabii shodně preferují ve stříbrné či šedé metalíze. V Čechách kupovaly fabie z jedné čtvrtiny ženy a poměrně vyrovnané byly preference při výběru mezi karoserií hatchback a verzí kombi.

„Ačkoliv v minulém roce byla nejžádanějším vozem v našich autocentrech Škoda Fabia, když se její prodeje v meziročním srovnání zvýšily o devět procent, největšími letošními skokany roku byly modely VW Passat s nárůstem 45 procent a dále Ford Mondeo a Peugeot 307 s 37 procenty,“ uvedl ředitel prodeje AAA Daniel Harant.

Nejžádanějšími barvami byly šedá a modrá metalíza následované základní pastelovou červenou. Nejméně oblíbená byla hnědá barva a nejvíce klesl zájem o barvu vínovou. Dále vzrostly preference u dieselových motorů, které si v minulém roce vybralo 44 procent zákazníků proti 37 procentům v roce 2010. Provedení hatchback pak preferovalo stabilně 39 procent zákazníků a 95 procent zákazníků volilo manuální převodovku.

Ženy při svém výběru ojetého auta loni nejčastěji kupovaly škodovky, dále pak Ford Focus a Peugeot 307, muži vedle tradičních modelů Škoda volili i Ford Mondeo, Ford Focus a VW Passat.

Nejvíce vzrostl zájem o velkoprostorové MPV a terénní SUV. Jejich prodeje se meziročně zvýšily o více než polovinu. Obecně vozy s pohonem 4x4 jsou žádané necelou desetinou zákazníků.

Žebříček TOP 10 nejžádanějších ojetých vozů v roce 2011 podle AAA Auto
1.Škoda Fabia
2.Škoda Octavia
3.Škoda Felicia
4.Ford Focus
5.Ford Mondeo
6.VW Passat
7.Renault Megane
8.Opel Astra
9.Peugeot 307
10.VW Golf

redakce AUTO.CZ
Diskuze (53)
Avatar - Ronault.
16. 1. 2012 01:19
Re: Felda...
By ses divil, co stojí dneska pěkná Felicia bez koroze... kolem 40t klidně... a zájem o ně je... proč taky ne, když je bez koroze, tak 5 let poslouží s minimálními náklady na servis.
Avatar - Ronault.
16. 1. 2012 01:18
Re: Felicia
Felicia je nejlepší OJETINA ze všech... :yes: čistě racionálně, samozřejmě
Avatar - Ronault.
16. 1. 2012 01:14
Re: GOLF
Víš, u té ojetiny je lepší mít nudu, než cirkus diskotéku kontrolek na palubce jak v Tipu >:-[]
16. 1. 2012 01:09
Re: Felicia
Já bych si Fabii taky nechtěl vybírat z pár kouskůl někde na dvoře, ale radši z dlouhý řady aut v pořádným velkým bazaru! Třeba v bazaru aaa mají dneska v nabídce 660 Fabiií, v bazaru esa jich mají 120. A jak sem si projížděl weby, líbilo semi, že áčka nabízej přestavbu Fabie na LPG za 19 tis.k. včetně DPH, takováhle přestavěná Fabie je podle mě super i pro lidi s průměrnou mzdou.
16. 1. 2012 00:54
Re: the best?
Fabia s motorem 1.2 HTP je dobrá do města, ale už ne na dálnici, kde hodně roste spotřeba. Naštěstí už i v bazarech se dá sehnat motor 1.2 TSI, se kterým mám jen ty nejlepší zkušenosti i na dlouhých cestách.