Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia Combi Monte Carlo a Roomster Noire: Nové akční modely nastupují

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (32)
Mladoboleslavská automobilka si pro letošní ženevský autosalon připravil i dvě malá překvapení v podobě nových akčních modelů Fabia Combi Monte Carlo a Roomster Noire.

Hlavní hvězdou na stánku značky Škoda je samozřejmě třetí generace Octavie a především její nová karosářská verze Combi, která zde slaví světovou výstavní premiéru. Vedle nejdůležitějšího modelu mladoboleslavské značky se návštěvníkům autosalonu poprvé představují i dva nové akční modely, jejichž základem jsou Fabia Combi a Roomster.

První z této dvojice Fabia Combi Monte Carlo má být připomínkou 112tileté sportovní tradice české značky a doplňuje stejnojmenné provedení hatchbacku Fabia. Základem pro nový akční model je verze Ambiente.

Standardem pro Fabii Combi Monte Carlo je sportovní podvozek v kombinaci s černými 16" koly Comet a černým plastovým lemováním podél spodní části vozu. Do černa jsou laděny také B-sloupky, optika předních světlometů, maska chladiče, vnější zpětná zrcátka a střešní nosič. Nad zadním oknem je velký spoiler a okna mají vyšší stupeň zatmavení (SunSet). Zájemci o tento modelu budou moci volit z osmi laků karoserie - červené Corrida, stříbrné Brilliant, bílé Candy, černé Magic, béžové Cappuccino, žluté Sprint, šedé Steel a modré Race.

V interiéru Fabie Combi Monte Carlo jsou sportovní sedadla v černočerveném designu, zatímco strop a podlaha jsou černé. Standardem je malý kožený paket, který tvoří tříramenný volant, madlo ruční brzdy a hlavice řadicí páky. Prahové lišty a kryty pedálů jsou z nerezové oceli. Paleta motorů pro tento akční model je stejná jako pro Fabii Ambiente.

Druhou akční novinkou značky Škoda je Roomster Noire, který vychází z výbavy Ambition a to včetně nabízených motorů. Tento model má zaujmout černými 16" koly Comet, černě lakovanou maskou chladiče, vnějšími zpětnými zrcátky, spoilerem předního nárazníku a difuzorem na zádi. Zatmavena je optika hlavních i mlhových světlometů. Skla od B-sloupků dozadu mají vyšší stupeň tónování.

K dispozici bude Roomster Noire v černé Magic s perleťovým efektem nebo ve čtyřech dalších barvách karoserie. Těmi jsou červená Corrida, stříbrná Brilliant, bílá Candy a béžá Cappucino, které lze kombinovat s černou střechou.

Interiér Roomsteru Noire nabídne stejně jako Fabia Combi Monte Carlo černočervená sportovní sedadla, malý kožený paket a kryty pedálů i prahové lišty z nerezové oceli.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (32)
8. 3. 2013 11:24
Re: nový model
Jj nový Roomster se má objevit v roce 2015...
Avatar - Barrichello
8. 3. 2013 08:31
MontiKarel opět v akci
Otázka na rádio Jerevan? pomůže edice MontiKarel prodejům?
Odpověd: "ano, edice MontiKarel prodejům pomůže, ale jenom v pondělí odpoledne, když nastane úplně a nebude deštivé počasí.
Zákazník si sebou musí vzít box s nářadím, neb edici MontiKarel je nutné domontovat doma pomocí plánku
7. 3. 2013 22:08
Re: nový model
Ne...spíš už v druhém kvartálu.
7. 3. 2013 13:40
Re: Už to musí nějak doklepat...
Tak to teda sedi. Len ta doplnim: dufam ze aj Superb sa v dalsom facelifte zbavi toho "korejsko-francuzskeho" vzhladu, a vrati sa ku klasickym tvarom.
Avatar - šmoula nešika
7. 3. 2013 12:43
Re: nový model
Ano, rok po fabii.