Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia R5 míří k zákazníkům, první vůz dostal Raimund Baumschlager

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Dvanáctinásobný rakouský mistr v rallye, Raimund Baumschlager, je první zákazník, kterému byla dodána nová Škoda Fabia R5. Pojede s ní již 1. května na Wechselland Rallye.

Nová Škoda Fabia R5 určená pro závody rallye slaví premiéru také v rámci zákaznického programu. Jako první se mohl za volant usadit Rakušan Baumschlager. „Je to excelentní soutěžní speciál, který výborně jede na jakémkoli povrchu,“ chválil Baumschlager: „Jsem si jist: Fabia R5 bude nejlepším autem ve své třídě.“

„Zájem o náš nový vůz ŠKODA Fabia R5 je u zákaznického programu obrovský. Po úspěšné homologaci našeho nového soutěžního speciálu poptávky znovu skokově narostly,“ uvádí Marcela Janatová, nová vedoucí zákaznického programu Škoda Motorsport. „Budeme se snažit splnit přání většiny zákazníků do konce roku. Ještě na jaře budou dodány vozy do Německa, Itálie, Belgie a Portugalska,“ doplňuje Janatová.

Zákazníci, kteří si tento vůz zakoupí, dostanou rovněž technickou podporu od týmu Škoda Motorsport. Základní soutěžní verze vozu přitom stojí 180.000 eur, tedy v přepočtu necelých 5 milionů korun. Jen připomeňme, že Fabia R5 je vybavena přeplňovanou šestnáctistovkou, pětistupňovou sekvenční převodovkou a pohonem všech kol. Hned v prvním závodě Rally Šumava Klatovy automobil s Janem Kopeckým za volantem celý závod vyhrál.

Na poli světových rallye automobil poměří síly zejména s dalšími vozy kategorie R5. Jedná se o Citroën DS3 R5, Ford Fiesta R5, očekávaný Opel Corsa R5, Peugeot 208 R5, Mitsubishi Mirage R5 a potvrzen je také vznik Hyundaie i20 R5.

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
30. 4. 2015 14:26
Re: A čo susedia z Nošovíc
Tak to zasponzoruj a nebudou žádné reklamy :yes: gogo ty šašku >:D
30. 4. 2015 10:50
Re: A čo susedia z Nošovíc
Jakou to má souvislost s rally speciálem R5???
30. 4. 2015 08:09
Re: Vybava
Ale zase ma hasici pristroj, takze s nim muzes do Polska a Rakouska.
Avatar - Auto CZ
29. 4. 2015 19:39
A čo susedia z Nošovíc
už sa teším, ako celé MS v hokeji bude vkuse prerušovaný prenos dementnými reklamnými spotmi škodofky... 8-s 8-s 8-s
29. 4. 2015 17:30
Vybava
Takovych penez a nema ani klimu ani xenony :'-( .