Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda v Goodwoodu 2014: Emoce s okřídleným šípem

Michal Fokt
Diskuze (0)
Zajímá vás, jak se česká automobilka Škoda Auto bude prezentovat na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu? Ostudu si určitě neudělá.

Ve Velké Británii představuje Goodwood Festival od Speed (jehož obdoba se u nás před pár dny také zkusila) vrcholnou událost motoristické sezony a žádná značka, která vyvolává alespoň minimální emoce, by na něm neměla chybět - a nechybí. Tradičním účastníkem je i Škoda Auto, stavící svou image zejména na úspěších v rallye a modelech (v)RS.

Letos bude soutěžáky zastupovat Fabia S2000 Neila Simpsona, jenž bude předvádět potenciál svůj i auta na nedaleké 1,7 km dlouhé lesní "erzetě". Škoda Auto opráší také rekordní speciál Octavia vRS Bonneville Special a premiéru na ostrovech si odbude studie Vision C a Yeti Extreme, které se tam přestěhují rovnou z Wörthersee. Kategorii "bižuterie" Monte Carlo pak bude zastupovat ...Citigo... Kromě těchto modelů bude pro návštěvníky expozice připraveno několik soutěží včetně výměny kola na čas nebo jízdy na kole na speciální trati.

Michal Fokt
Diskuze (0)