Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Karoq Scout se ukazuje na prvních fotkách. Čtyřkolku má v základu

Stanislav Kolman
Diskuze (58)
Mladoboleslavská automobilka představuje nového člena rodiny Scout, kterým se stává kompaktní SUV Karoq. Přijíždí se třemi různými motorizacemi a vždy s pohonem všech kol.

Octavii Scout a Kodiaq Scout doplní v nabídce Škodovky další člen této terénně střižené rodiny – Karoq Scout, jenž se představuje na úvodních snímcích. Linie má autu dodat offroadový charakter, čehož dosahuje ochrannými prvky karoserie, výraznými lemy blatníků či černými osmnáctipalcovými koly z lehkých slitin. Zákazníci však mohou sáhnout i po devatenáctkách.

Scout se dále vyznačuje skly s vyšším stupněm tónování v zadních partiích, na předních blatnících zase naleznete štítky Scout. Změny se netýkají jen exteriéru, uvnitř Škodovka připravila sedačky s novými potahy a černo-hnědými kontrastními švy taktéž s nápisem Scout. Součástí sériové výbavy je i multifunkční kožený volant, pedály z nerezové oceli či diodové ambientní osvětlení. Nechybí ani virtuální kokpit s možností individualizace dle přání řidiče či režim off-road.

Karoq Scout lze pořídit ve třech různých motorizacích: zážehovou paletu zastupuje patnáctistovka TSI o výkonu 110 kW spolupracující se sedmistupňovou samočinnou převodovkou DSG. Zájemci o diesel mohou sáhnout po dvoulitrovém TDI s výkonem 110, případně 140 kW. U slabšího motoru máte na výběr mezi šestistupňovým manuálem či výše zmíněným automatem, pro silnější variantu je pak vyhrazena dvouspojka. Pohon 4x4 přiváží Karoq Scout logicky ve standardu, světlá výška zůstává na hodnotě 183 mm.

Úvodní várku fotografií rozšíříme nejpozději v říjnu, jelikož mladoboleslavská automobilka naplánovala světovou premiéru Škody Karoq Scout na pařížský autosalon.

Stanislav Kolman
Diskuze (58)
1. 8. 2018 20:27
Re: Líbí
Tak ani jednu z těch barev bych nezkousl :no:
Avatar - Ham.
1. 8. 2018 09:13
Re: Názvosloví
Samozřejmě výrazně logický, třeba 3,5 litrový šestiválec označený v LS jako 500h a v RX jako 450h to mi rozum bere na první dobrou.
Avatar - Blue Sun
1. 8. 2018 08:54
Re: Scout
Už to tu máš jednou ode mne napsané. Víc ti k tomu nemám co říci. Pokud nechceš pochopit, s tím už nic neudělám.
Avatar - Emel
1. 8. 2018 08:46
Re: Názvosloví
Q5 Allroad? Hele asi proč ne. A Karoq Scout mě taky nijak neuráží, asi mi to přijde i lepší než Outdoor u Yeti.
Avatar - Emel
1. 8. 2018 08:39
Líbí
Nejsem úplně fanda offroad, ale tohle se mi líbí. Vlastně už tradičně... líbila se mi podobná kombinace u Yetiny, u Atecy...
[odkaz]
[odkaz]