Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq kupé potvrzena! A bude i městský crossover.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
Díky dohodě se otevřou dveře zcela novým modelům. Vedle kupé na bází SUV Kodiaq se dočkáme také městského crossoveru velikosti Škody Fabia.

Škoda Auto bude v Číně vedle speciální karosářské verze nového SUV Kodiaq vyrábět i nový vůz kategorie Crossover Utility Vehicle (CUV) a auta s alternativními pohony. Vyplývá to z dohody podepsané vedením automobilky se zástupci čínské SAIC Motor a SAIC Volkswagen, která pro Škodu v Číně vyrábí.

O tom, že na podzim představovaný model Kodiaq doplní i verze kupé pouze pro čínský trh, se již dříve hovořilo, stejně jako o úvahách vyrábět malý crossover zhruba o velikosti fabie. Kodiaq se má začít prodávat v první polovině příštího roku. Světovou premiéru bude mít tento týden v Berlíně.

Letos v březnu podepsaly společnosti Volkswagen, SAIC Motor a Škoda za přítomnosti čínského prezidenta Si Ťin-pchinga a českého prezidenta Miloše Zemana memorandum, které v nejbližších pěti letech počítá s investicemi ve výši zhruba dvou miliard eur do rozšiřování modelové palety značky Škoda.

Vedle nových modelů a alternativních pohonů budou těžištěm společné práce také digitalizace individuální dopravy a konektivita vozů. Škoda navíc získala i kapitálovou účast na společném podniku SAIC Volkswagen Automotive Company Limited.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
Avatar - Magister
30. 8. 2016 11:03
Re: Superb Tudor
Dobře napsáno! Taky mě to napadlo. Kráné kupé Tudor škodovce nikdy nedovolili v koncernu. Ale hybridní splácaninu SUV kupé....to asi bude....smutné.
30. 8. 2016 08:27
Re: všeobecne dizajn
Kupé?????
BRZ je kupé a né tyhle splácaniny.Bohudík,že jsem stárá škola.
Avatar - curwasportiva
30. 8. 2016 02:12
Superb Tudor
Tak neceho tak kraseho, jako Superb Tudor se nedockame, ale radoby hybridni SUV "kupe" nam narvou, az do krku.
Kdo tyhle obludne auta chce, copak uz nikdo nema alespon trosku citu pro design?
29. 8. 2016 22:20
Barva
Tahle barva je fajn, Asi na to budou dávat ty jako na Fabie. Ty barevné. Třeba to bude taky s pořádným motorem.
29. 8. 2016 22:14
Medvídek
Už vidím jak to budou v autobazarech, hlavně v aaa okukovat první zájemci co na něj ještě nenašetřili.