Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia RS může mít až 315 koní, když navštíví ABT Sporstline GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Dvorní úpravce vozů značek Volkswagen, Audi, Seat a Škoda se pochlubil čerstvou novinkou ve své nabídce v podobě ladění aktuálního provedení modelu Octavia RS.

Škoda Octavia RS představuje nejsportovnějším model ze současné produkce mladoboleslavské automobilky a v provedení RS 245 je pak i nejvýkonnější v historii sériových verzí modelové řady Octavia.

ABT Sporstline GmbH je tradičním ladičem automobilů značek Volkswagen, Audi, Seat a Škoda. V loňském roce tato firma oslavila již 120 let své existence, i když nejprve fungovala jako kovárna a až od padesátých let se začíná věnovat automobilům a závodění s nimi.

Vozům značky Volkswagen se pak úpravce se sídlem v německém Kemptenu na Johann-Abt-Straße 2 věnuje od konce sedmdesátých let a škodovkám pak od let devadesátých, kdy začínal s první generací modelu Octavia.

Prozatím posledním přírůstkem v nabídce úprav vozů značky Škoda je ladění modelu Octavia RS s benzinovým motorem 2.0 TSI o nejvyšším výkonu 169 kW (230 k) a točivém momentu 350 N.m.

ABT Sportsline GmbH u tohoto přeplňovaného čtyřválce za pomoci elektronického modulu ABT Engine Control a nového výfukového systému HJS dosáhl zvýšení výkonu na 232 kW (315 k) a točivého momentu na 450 N.m. Jak se tyto hodnoty projevují na dynamických schopnostech Octavie RS úpravce neuvádí.

Kromě motoru pak specialisté ABT Sportsline GmbH věnují pozornost i podvozku a instalují nové stabilizátory i pružiny, které snižují světlou výšku o 20 mm a mají mít především pozitivní vliv na stabilitu vozu ve vyšších rychlostech.

K vylepšení jízdních vlastností i vzhledu mají přispět nová kola ABT ER-C o rozměrech 8,5 x 19 palců ET45, která jsou obuta do pneumatik o rozměrech 225/35 R19.

Prozatím posledními nabízenými úpravami pro model Octavia RS, které lze použít i na ostatních zástupcích této modelové řady, jsou loga ABT nasvícená na zem vedle vozu při otevření předních dveří a koberce do interiéru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - JDM
7. 10. 2017 17:50
Re: ....
Protože škoda... Nejsportovnejsi model značky o výkonu japonských sporťáku z 80-90 let a když zajedes za tunerem dostaneš se na dnešní standart aspoň papírově teda... Na vesnici budeš kapo...
Avatar - speedfred
6. 10. 2017 14:24
....
ja môžem mať aj 500PS, a prečo o tom nepíšete ?
Avatar - Dzakobo
6. 10. 2017 10:59
Anebo třeba 420
když navštíví hothatchshop >:D