Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda připravuje velkou investici do závodů v hradeckém kraji

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Díky investici Škody a druhého, zatím neznámého, investora by mělo v hradeckém kraji vzniknout 757 nových pracovních míst.

Jedním ze dvou dosud neznámých investorů, kteří mají podle agentury CzechInvest v Královéhradeckém kraji dohromady investovat 4,47 miliardy korun, je automobilka Škoda Auto. Její investice podle zjištění ČTK budou směřovat do rozvoje závodů ve Vrchlabí a v Kvasinách. Údaj o investicích zprostředkovaných CzechInvestem v kraji v prvním pololetí agentura ve čtvrtek zveřejnila bez konkrétních jmen investorů.

Mluvčí Škody Auto Rudolf Dreithaler na dotaz ČTK dnes potvrdil, že jedním z investorů je automobilka. "Objemy investic a další detaily projektů rozvoje závodů Vrchlabí a Kvasiny zatím nemůžeme specifikovat. Zveřejníme je později," řekl. Doplnil pouze, že vrchlabský projekt přechodu z výroby aut na výrobu převodovek již běží. Moderní automatická převodovka DQ200 by se v nových halách měla ve Vrchlabí začít vyrábět v závěru roku 2012.

Díky investici Škody Auto a druhého, zatím neznámého, investora by mělo v hradeckém kraji vzniknout 757 nových pracovních míst. V hradeckém kraji je nyní míra nezaměstnanosti 6,8 procenta a práci hledá zhruba 20.000 lidí.

Celkem hradecký kraj v letošním prvním pololetí získal prostřednictvím agentury CzechInvest investice za 4,471 miliardy korun, což bylo nejvíce v ČR. Investice by vedle Škody a neznámého investora mělo přinést ještě dalších pět firem. Ty působí v oboru informačních technologií a vývoje software. Jedná se o firmy ASPA, EG-Expert, Green Center, Kaktus Software a Bipometrics, které by dohromady měly investovat 2,1 milionu korun a vytvořit 25 pracovních míst.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
1. 10. 2011 15:55
Partner pro převodovky ?
ZF, Getrag a nebo BorgWarner