Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Rapid Spaceback přistižena téměř bez maskování

Michal Fokt
Diskuze (180)
Na českých silnicích se skoro bez kamufláže promenádovala Škoda Rapid v připravované verzi Spaceback. A to neměla dělat...

Aktualizováno 12:45 : Doplnili jsme nový detail, pravděpodobně Rapidu Spaceback, který automobilka umístila na svůj profil na sociální síti.

Že Škoda Auto připravuje další karosářskou verzi Rapidu, není žádným tajemstvím a definitivní se zdá být i její označení Spaceback. Díky špionážním fotografům už jsme viděli několikrát její maskované prototypy a dokonce i jízdní video, nyní se ale odvážila do ulic už prakticky bez kamufláže a dá se tedy říci, že máme možnost vidět až na pár detailů definitivní podobu hatchbacku a ty drobnosti, týkající se světel, si beztak docela dobře domyslíme.

Ano, hatchback... Ačkoli se označení snaží navodit dojem prostornosti, ve skutečnosti Spaceback bude tím nejmenším, co model Rapid nabídne, dokonce mohou vzniknout vcelku oprávněné obavy z kanibalizace s Fabií. Spaceback má totiž invencí nepříliš hýřící záď s o poznání kratším zadním převisem, takže se rozhodně snem chalupářů a menších rodin nestane.

Tím spíš je třeba se ptát, proč zrovna takové označení a současně proč vůbec vznikne takovýhle model, "pyšnící" se nijak zvlášť úchvatným řešením zadního sloupku. Možná jde pouze o optický klam, ale Spaceback nevypadá ani na crossover ve stylu "granturisma" od BMW s vyšší stavbou karoserie a delším rozvorem.

Zdá se tedy, že více toho ohledně budoucnosti modelu Rapid Spaceback na základě nových fotografií nevymyslíme, musíme tedy počkat na zářijový frankfurtský autosalon, kde se nám vůz oficiálně představí a mladoboleslavský marketing už nám dozajista osvětlí, proč právě bez Spacebacku vůbec nemůžeme žít. Určitě ale nebudeme za úplné střelce, když tipneme, že Rapid Spaceback převezme paletu motorů a převodovek výchozího liftbacku, tedy od základního zážehového 1,2 MPI/55 kW až po turbodiesel 1,6 TDI/77 kW a že bude s mateřským modelem sdílet i palubní desku, volant a sedadla.


Škoda Rapid Spaceback

Michal Fokt
Diskuze (180)
Avatar - pallas
11. 7. 2013 02:38
Ked sa Rapid skrizi s Xsara Picasso
tak sa narodi taketo cudo.
10. 7. 2013 22:42
Re: Informácia dňa
To teda nevim proc nemel Renault delat Thalii a asi by podobne nechapalo spoustu jejich kupcu.
10. 7. 2013 18:57
Re: Informácia dňa
Problém je možná v tom, že jsou trhy, kde je Seat vnímán lépe než Škodovka. Souhlasím ale s tím, že nabízet čistokrevné lowendové modely vede k pohřbení mainstreamové budoucnosti. Renault s Thalií v ČR a v dalších postkomunistických zemích by o tom mohl vyprávět. Thalia se tady neměla nikdy prodávat. Snad jen v době, kdy vycházela z tehdy ještě aktuálního Clia. Nepochopím, proč to Renault u nás udělal.
10. 7. 2013 11:51
Re: Rapidu chybí klasický hranatý kombík.
Diesel se hodi i na male auto, kdyz bude mit spotrebu o 3 litry mensi, tak je to uspora cca 1kc/km, pak zalezi na poctu km a na tom, jak moc se auto kazi. V porovnani s benzinem samozrejme, s lpg to je jinak.
10. 7. 2013 11:21
Re: Rapidu chybí klasický hranatý kombík.
na take male auo sa diesel nehodi ale ked sa niekomu paci a chce ist s nim vonku ta to asi he ;-)