Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takto probíhala premiéra Škody Scala

David Bureš
Diskuze (38)
Nový kompaktní hatchback z Mladé Boleslavi se ve čtvrtek večer poprvé oficiálně ukáže světu. Jeho odhalení budete moci sledovat živě.

Škoda na dnešek naplánovala důležitou premiéru. Na akci v izraelském Tel Avivu představí svůj pětidveřový kompaktní hatchback Scala, model, který nepřímo nahradí stávající Rapid Spaceback. Premiéru přitom díky přiloženému streamu můžete sledovat živě, přímý přenos začíná ve čtvrtek 6. prosince v 18:30 středoevropského času.

Přenos má trvat zhruba 45 minut. Kdyby vám však nestačil, nebojte. Redakce Auto.cz bude mít na světové premiéře Scaly svého zástupce, přičemž již nyní vám můžeme slíbit první dojmy přímo z místa premiéry.

Scala je pro automobilku důležitou novinkou, Škoda s ní vůbec poprvé vstupuje do jádra nižší střední třídy. V nabitém segmentu kompaktních pětidveřových hatchbacků bude chtít zaujmout moderní technikou. K dispozici tak bude digitální přístrojový štít nebo široká paleta jízdních asistentů, jako je vylepšené hlídání mrtvého úhlu a udržování vozidla v jízdním pruhu. Řadu funkcí pak bude možné ovládat přes mobil, třeba odemknout dveře nebo aktualizovat mapy.

Novinka bude chtít rovněž zaujmout svým designem, Škoda už nechce nabízet jen auta, která zajmou cenovkou nebo chytrými nápady, ale také pohledným vzhledem. I v tomto směru se přitom můžeme těšit na několik nových prvků.

Interiér využije zcela nové řešení s vysoko umístěnou obrazovkou multimediálního systému, které mají převzít i další modely značky, třeba nadcházející malé SUV vycházející z konceptu Vision X. Záď zase místo loga značky ozdobí nápis Škoda, což se má rovněž stát novým poznávacím znakem vozů mladoboleslavského výrobce.

Naopak nabídka motorů bude relativně známá. Jádrem nabídky bude benzinový tříválec 1.0 TSI (ve verzích se 70 a 85 kW), který doplní čtyřválec 1.5 TSI (110 kW) a turbodiesel 1.6 TDI (85 kW). Novinkou však bude verze G-Tec na stlačený zemní plyn, využívající zážehový litr s 66 kW. Hybrid, plug-in hybrid ani elektřina nejsou na pořadu dne a nabídnou je až větší Škodovky.

Škoda Scala se světu sice představí už tento čtvrtek, sériová výroba se ale má rozběhnout až začátkem roku 2019. První zákazníci se tak auta dočkají během prvního pololetí.

David Bureš
Diskuze (38)
7. 12. 2018 15:09
Re: ...
Pro tamní automobilové publikum to evidentně stačí. :-)
7. 12. 2018 09:09
Re: ...
Když jsem byl v Číně, tak mě překvapilo, kolik pozměněných - poslepovaných škoda volkswagenů - jezdí tam. Je to tam jak kdyby někdo hodil rapida, starého superba, světla z dvojkové fabie a hromádku znaků VW do míchačky a vypadávají z toho neuvěřitelná vozidla. Každopádně tam srdce fanouška škody zapláče. Znaky na auta tam lepí jak magnetky na ledničku ....
6. 12. 2018 19:24
...
Tak Škoda mě opět nepřekvapila a znovu představila slepenec několika koncernových aut
6. 12. 2018 19:24
Kecy...
Teda to jsou ale žvásty (chvíli koukám na prezentaci)!!!
Zjevně předpokládají, že jsme omezená teleta, takže nám musí vysvětlit PROČ a JAK je Scala krásná - tahle bych už nechal na úsudku každého z nás a nesnažil se nám to tak vehementně cpát. Určitá míra sebechvály se samozřejmě dá předpokládat, ale co je moc, to je moc.
Avatar - Jenik3
6. 12. 2018 18:55
Israel?
Vic nez samotne auto mne zajima lokalita. Israel, tel-aviv to ma byt nejaka symbolika?
Navaraty ke korenum evropské civilizace?
Shalom.