Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb Black Crystal: Jak se vyráběly unikátní křišťálové díly (video)

Jan Mička
Diskuze (16)
Pro výstavu Designblok 2015 připravila Škoda Auto unikátní studii Superb Black Crystal. V přiloženém videu uvidíte, kolik poctivé práce za ní stojí.

Výstava Designblok 2015 probíhá na pražském výstavišti v Holešovicích od 22. do 27. října, přičemž jeden z hlavních exponátů přivezla automobilka Škoda Auto. Studii Superb Black Crystal jsme vám v minulých dnech představili prostřednictvím detailních fotografií, nové video ale odhaluje také proces výroby unikátních dílů karoserie.

Škoda Superb Black Crystal je osázena celkem osmi kilogramy křišťálu, které vyrobila česká sklárna Preciosa. Jenom ruční osázení každého kola technologií StarDust (hvězdný prach) zabralo až 68 hodin. Samotnou kapitolou je detailně znázorněná výroba okřídlených šípů - zkrátka radost pohledět. Jednoho až zamrzí, že Superb Black Crystal představuje pouhý koncept bez šance na sériovou výrobu.

„Nová Škoda Superb zaujme svým výrazným emocionálním designem a láskou k detailu. Tuto ambici důsledně rozvíjí i nová studie „Superb Black Crystal". Díky precizně zpracovaným skleněným křišťálům působí studie jako klenot, který se nosí jen pro zvláštní příležitosti,“ říká šéfdesignér značky Škoda Jozef Kabaň.

Jan Mička
Diskuze (16)
24. 10. 2015 18:52
Re: neskutecny
"....vrcholem umeni i kybl ho..." :-! Pouze jen, kdyz je ten kybl plny az po okraj!
Avatar - Hammunasakra
24. 10. 2015 14:15
Re: neskutecny
:yes: >:D >:D >:-[]
24. 10. 2015 13:23
Re: KRAVINY!! srrr na BIŽU a pOTe se radči PROJET!!
jj
DÍZLGEJT [odkaz] VW [odkaz] ŠÁDE [odkaz] A POTE SE RAČI (nejen) RAPIDEM PROJET !! ;-) [odkaz] [odkaz]
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D :yes:
Re: neskutecny
>:D >:D >:D
Avatar - Uživatel_5340709
24. 10. 2015 10:20
Re: Proč zrovna křišťál?
Já to chápu, neboj................. :-( , jen se snažím říci, jestli to prvotní rozhodnutí pro křišťál bylo dobré, byť je to česká tradice.