Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda ukáže v roce 2020 první model vyvíjený a vyráběný v Indii

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Škoda Auto přebírá zodpovědnost za aktivity koncernu Volkswagen v Indii. Cílem projektu je dlouhodobé posílení pozice koncernu Volkswagen na tomto trhu. Škoda zároveň přebírá zodpovědnost za platformu, na které budou založené nové vozy.

V roce 2020 představí firma první model, který se bude vyvíjet a vyrábět v Indii. Škoda Auto to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Všechny modely v budoucnu vyvíjené a vyráběné v Indii budou vycházet z platformy MQB. MQB je zkratka pro německé slovní spojení modulare Querbaukasten, které lze přeložit jako modulární stavebnice pro vozy s motorem uloženým napříč. Platforma již nyní splňuje požadavky, které budou v Indii platit od roku 2020.

"Jsme pevně přesvědčeni o tom, že jsme společně se značkou Volkswagen po roce a půl roku intenzivní práce nalezli vhodný postup, abychom na indický trh uvedli ty správné vozy ve správný čas. První model na nové platformě MQB-A0-IN představíme již v roce 2020. Jsem přesvědčen o tom, že náš projekt India 2.0 bude úspěšný," řekl předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier.

Platforma MQB má podle automobilky výhody například v tom, že díky standardizaci dílů, jejich rozměrů a také výrobních procesů se snižují náklady a zkracuje doba výroby. Navíc MQB zvyšuje flexibilitu při vývoji nových vozidel.

V roce 2017 zvýšila Škoda Auto dodávky zákazníkům v Indii ve srovnání s předchozím rokem o více než 30 procent na 17.100 vozů. Na indickém subkontinentu je automobilka aktivní od roku 2001. V současnosti nabízí Škoda v Indii čtyři modelové řady, a to Rapid, Octavia, Superb a Kodiaq. Rapid se vyrábí v továrně v Púně, zatímco modely Octavia, Superb a Kodiaq firma vyrábí v Aurangábádu.

Škoda loni dodala celosvětově 1,2 milionu vozů. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává více než 35.000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
13. 7. 2018 14:50
škoda
Nebude to žádné překvápení. Stačí si něco málo pročíst a zjistíte, že škodovka nehorázně zaspala dobu. No když ji to nejde u nás, proč nezkusit Indii. Další výstřel do tmy, nic víc.
3. 7. 2018 09:22
Re: první model
jsem na to zvědavej, prej nic moc to nbude...oni jako sami vědí, že zaspali těžce
2. 7. 2018 22:15
první model
Sice první model vyrábění v Indii,ale bude to opět klasická škodácká nuda. Kdyby vymyslely raději nějaké eko auto, tak neřeknu,ale tohle bude opět klasika nic jiného.
2. 7. 2018 18:00
Re: Felda
ne asi, protože nic novýho nedokážou vymyslet >:D to bude zas složená oktávka s superbem a bude to jakože novej rapid >:D kdyby se raději zaměřili na nějaký elektromobil, který v portfoliu nemají
Avatar - rokyta.p
23. 6. 2018 13:00
Felda
India 2.0, to zas bude. Stačí oprašit Feliciu a Golf IV / Vento