Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda ukončila jednání s indickou Tatou o společné výrobě aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Výsledkem spolupráce mezi mladoboleslavskou a indickou automobilkou měl být levný vůz určený primárně pro indický trh.

Automobilka Škoda Auto ukončila jednání s indickou Tata Motors o možné společné výrobě aut v rámci strategického partnerství. Firmy se shodly, že nemohou realizovat technické ani ekonomické synergie ve společně požadovaném rozsahu. Nevyloučily ale možnost budoucí spolupráce. Škoda to oznámila v tiskové zprávě.

Škoda jednala s Tata Motors o možnostech spolupráce od letošního března, kdy s ní podepsala memorandum o porozumění. V jednáních mladoboleslavská značka zastupovala celý koncern Volkswagen. Výsledkem měl být společný levný vůz, primárně určený pro indický trh a další rozvíjející se trhy. Auto s platformou nazývanou A0 Entry měl velikostí připomínat Fabii.

"Společnost Škoda Auto ověřovala a vyhodnocovala v posledních týdnech a měsících možnou strategickou spolupráci se společností Tata Motors. Obě společnosti přitom dospěly k závěru, že v současné době se ani technické, ani ekonomické synergie nedají realizovat ve společně požadovaném rozsahu. Z tohoto důvodu nebudou prozatím dále usilovat o zamýšlenou strategickou alianci," uvedla Škoda v prohlášení.

Škoda Auto loni vyrobila 1,1 milionu vozů. Do roku 2025 chce produkci zdvojnásobit. Vedle Česka a Indie vyrábí své vozy v Číně, Rusku nebo severní Africe. Patří do koncernu Volkswagen, který loni vyrobil 10,3 milionu aut.

Tata Motors je největší indickou automobilkou. Její roční tržby se pohybují kolem 42 miliard dolarů. Tata mimo jiné proslula výrobou nejlevnějšího auta světa pod názvem Nano, které se ale do Evropy nakonec nedováželo. Tata je vlastníkem tradičních britských značek Land Rover a Jaguar.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Avatar - Brumbal
11. 8. 2017 16:16
Re: To je ale Škoda
Skoda se jmenuje podle smuly kterou potkal nas stat v 68. No a taky se jmenuje podle smolneho prodeje znacky nemcum v 90. letech. Stejne to zni lip jak kdyby se jmenovala Smula ne >:D Ve svete to tak nikomu neprijde, bud v klidu >:D
11. 8. 2017 10:45
Re: Indové
Presne. Tata vôbec nepotrebuje na výrobu lacných vozidiel akúsi alianciu s emisnými grázlami. Vyvinú a vyrobia si ich sami - a peniaze ostanú im a nebudú ich pchať do pažerákov akcionárov VW!!
Avatar - flyboyeda
10. 8. 2017 21:48
To je ale Škoda
Dodnes mi na té škodovce vadí jedna věc, kterou jen tak nepřekousnu a to je ten hnusný název Škoda, to už se může rovnou jmenovat smůla, nebo neštěstí , jsou to dobré auta ty Volkswágeny s Logem Škoda, ale ten název je hnus,

Jinak v poslední době klobouk dolů , má nádherné vozy, Superb , konečně dostál sému jménu, už je superb, do té 3. generace to bylo max good, nikoli superb

Nová Octavia, super pecka

rapid je hnusný, ten se mi nelíbí

Fabia vypadá líp jak rapid

Kodiaq super

Karoq super

klobouk dolů :yes:
Avatar - Joky
10. 8. 2017 14:04
Indové
už taky prokoukli emisní leváky... hehe
Avatar - nalimer
10. 8. 2017 13:54
a o odkúpení nerokovali?
Tata by si zobrala k Jaguaru a Land Roveru aj Škodu! WoW!