Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda v USA? To by byla sebevražda, řekl člen představenstva VW

Jan Mička
Diskuze (77)
Informace o vstupu Škody Auto na severoamerický trh zřejmě nebudou tak horké. Podle jednoho ze členů představenstva Volkswagenu.

Škoda Auto se k rozšiřování svých působišť staví velmi kladně. To ostatně musí, pokud chce naplnit vizi Bernharda Maiera, šéfa největší české automobilky o zdvojnásobení roční produkce do roku 2025. V řeči čísel to znamená vyrábět přes dva miliony aut ročně, přičemž nedílnou součástí tohoto plánu je vstup do Jižní Korey, Singapuru a Íránu. Maier to potvrdil v rozhovoru pro MF Dnes, o diskutovaném vstupu na severoamerický trh ale zatím nepadlo definitivní rozhodnutí.

Bernhard Maier vstup škodovky na severoamerický trh nevyloučil, mít zde model Kodiaq by podle něj byl obrovský úspěch, ne všichni zaměstnanci koncernu Volkswagen jsou však podobného názoru. „Vstup neznámé značky na tento obrovský trh s modely orientovanými na evropské zákazníky a neexistující dealerskou sítí je čistá sebevražda,“ řekl v podle serveru automobilemag.com jeden ze členů představenstva Volkswagenu. „Kromě toho poslední věc, kterou Volkswagen v Americe potřebuje, je kanibalizmus vlastní značky,“ doplnil.

Škodovka by v Severní Americe nebyla poprvé, působila zde už od konce padesátých do začátku šedesátých let, to už je ale dost dlouhá doba na to, aby se okřídlený šíp dostal rychle do povědomí zdejších zákazníků. Podle dosavadních informací se má o vstupu značky do USA rozhodnout v příštím roce, ani tak ale Škoda nenechala nic náhodě a s velkým předstihem si u patentového úřadu registrovala názvy modelů Octavia, Yeti a Superb.

A co říkají na škodovky obyvatelé USA? To jste mohli loni vidět ve videu Boba Flavina, redaktora motoristického serveru The Next Gear, který vyrazil do ulic Washingtonu se superbem minulé generace. Tamní lid si pochvaloval velký vnitřní prostor, systém automatického parkování, a dokonce zaznělo i přirovnání k prémiovému BMW. Dlužno dodat, že se tehdy jednalo o výběhový model.

Jan Mička
Diskuze (77)
Avatar - Daniel Hlaváček
29. 7. 2018 20:10
Nemyslím si.
Doba se značně změnila, v USA zájem o Muscle Car značně opadává. Spíše VW má starost zda by Škoda nedělala konkurenci jejich Passatu.
9. 12. 2016 19:02
Re: cena
meles kraviny. Aktualni Superb i EU Passat jsou na stejne platforme a zcela srovnatelna auta, to v americe je z hlediska Evropy zastarala levna velka plecka. jako vetsina aut co v USA jezdi. V USA i Evrope jsou ze strany zakazniku na auta kladeny ruzne naroky, staci se podivat na kockopsy - globalni modely, pokud jsi trochu vnimavejsi, napovi ti to. Zeptej se nekoho kdo byl a neco naridil v USA, Kanade nebo Australii a zajima se o auta, v cem tam jezdi. Vetsinou je to velke vystrizliveni..
Avatar - WinDiesel
9. 12. 2016 18:57
Re: A má pravdu, chlapec.
jojo ale v negativním smyslu .......... tzv. polibek smrti
Avatar - Joky
9. 12. 2016 18:47
Re: cena
takže USA Passat vychází z minulé generace stejně jako aktuální Superb....hmmm
9. 12. 2016 18:34
Re: A má pravdu, chlapec.
Škodovce většinou pomáhají slůvka VW Group. Třeba by to zabralo i v USA.