Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Slibovaný Bentley Continental GT3 pro silnice už v Goodwoodu

Michal Fokt
Diskuze (0)

Už před dvěma roky avizovaný "street legal závoďák" na bázi Continentalu GT3 se má oficiálně představit koncem června na Festivalu rychlosti.

O záměru automobilky Bentley postavit skutečně ostré sportovní auto se už mluví dobře dva roky, nemá se však jednat o další variaci na poněkud korpulentní Super Sports, ale o sporťák s (relativně) nízkou váhou. Způsob, jak se k němu chtějí Britové propracovat, vede přes okruhový speciál Continental GT3.

Auto s homologací pro běžný silniční provoz by mělo být inspirováno právě tímto závodním GT3 a to nejen co se vzhledu týče, ale zejména rozsáhlým použitím lehkých materiálů a minimalizací výbavy s cílem příliš se nevzdálit okruhové verzi s 1300 kg. Těch 600 koní už by s dvakrát přeplňovaným V8 (ano, použitý má být menší a lehčí osmiválec) zase takový problém být neměl.

V poslední době sice "cvrkot" ohledně "street legal GT3" utichl, nicméně nyní se objevila informace, že Bentley představí toto silniční GT3 koncem června na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Proslýchá se, že by mohl mít výkon až 700 koní a váha bude snížena kromě již zmíněných postupů též odstraněním pohonu 4x4 ve prospěch zadokolky.

Auto si také má ponechat velké, napevno uchycené zadní křídlo, odvozené od okruhové verze. Legální Continental GT3 by se měl vyrobit jen v přísně limitované edici, čítající maximálně pár desítek exemplářů. Na detaily si musíme ještě dva týdny počkat.

Michal Fokt
Diskuze (0)