Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Solaris a novinky v řadě autobusů New Urbino

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Polská společnost Solaris Bus & Coach hodlá na veletrhu Busworld představit nové zástupce modelové řady New Urbino.

Letošní ročník veletrhu Busworld bude již tradičně pořádán v belgickém Kortrijku v termínu od 16. do 21. října. Polská společnost Solaris Bus & Coach zde ve světové premiéře hodlá představit několik nových modelů, k nimž prozatím nabízí dvojici vizualizací a několik základních informací.

První a nejzásadnější novinkou se má stát New Urbino 12 Electric, který je vybaven zadní nápravou ZF AVE 130 třetí generace s dvojicí elektromotorů uložených v nábojích kol. Toto řešení přispívá ke snížení hmotnosti a zároveň nabízí možnost lepšího využití vnitřního prostoru vozidla pro cestující.

Nový elektrobus je vybaven bateriemi s kapacitou 240 kWh, uloženými v zadní části vozidla a Solaris uvádí, že je lze dobíjet za pomoci pantografu umístěného na střeše. Premiéra se sice uskuteční za necelý měsíc, ale dopravní společnost üstra Hannoversche Verkehrsbetriebe AG z Hannoveru již objednala trojici těchto vozidel.

Další premiérou na veletrhu Busworld se stane New Urbino 12 LE, které se má stát novým nízkopodlažním příspěvkem do kategorie meziměstských autobusů. Díky novému konceptu konstrukce má tento model údajně výrazně nižší hmotnost než jeho předchůdce a zároveň je připraven přepravit větší počet cestujících. Solaris bude tento nový model na veletrhu prezentovat s motorem Cummins ISB6.7, splňujícím emisní normu Euro 6.

Dalšími novinkami, které Solaris hodlá představit až na veletrhu Busworld se má stát prozatím blíže nespecifikovaný koncept midibusu a dále New Urbino 12 CNG nebo nový trolejbus Trollino.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Bubáq
17. 9. 2015 16:45
Pokud platí, že...
... inovace jsou klíčem k úspěchu, pak Solaris těžko hledá v Evropě rovnocenného soupeře. Přitom jiné firmy jsou jistě kapitálově silnější. V čem tento úspěch vězí?!