Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sprinter Usain Bolt havaroval ve svém BMW M3

David Bureš
Diskuze (18)
Jamajský sprinter naboural sporťák mnichovské značky už podruhé.

Usain Bolt, jamajský sprinter a držitel tří zlatých olympijských medailí, naboural své BMW M3. Nehoda se odehrála ve čtvrti Saint Andrew v jamajském hlavním městě Kingston, když byl slavný atlet na cestě z oslavy.

Na fotografii z místa nehody je vidět, že Boltův automobil má zničenou příď, zdá se tak, že jamajský sprinter nestačil včas zabrzdit před vozem jedoucím před ním. Během nehody Bolt neutrpěl žádná zranění.

Zdejší policie o nehodě zatím neinformovala, a tak není jasné, jaká byla její příčina.

Bolt už BMW M3 naboural před třemi lety. Tehdy na mokré vozovce nedaleko jamajského hlavního města Kingston ztratil vládu nad svým vozem, dostal smyk a auto převrátil na střechu. Boltovi, ani jeho dvěma spolujezdcům se tehdy nic nestalo.

BMW M3 (E92) – tedy zatím poslední generace tohoto kupé – je poháněna atmosférickým čtyřlitrovým vidlicovým osmiválcem o výkonu 309 kW a maximálním točivém momentu 400 Nm. Zážehová jednotka byla kombinována se šestistupňovým manuálem, nebo sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

V případě kupé s manuální převodovkou tento vůz zrychlí z 0-100 km/h za 4,8 sekund (s dvouspojkovou převodovkou je o dvě setiny rychlejší), maximální rychlost je elektronicky omezena na hodnotu 250 km/h.

David Bureš
Diskuze (18)
Avatar - white label
12. 6. 2012 23:54
Re: btw.
Ale to má jen tak na lítačku a na nákupy... ;-)
12. 6. 2012 23:39
Re: hehe
>:-[] >:-[] >:-[] veru, tieto faktory som trestuhodne podcenil >:D :yes:
12. 6. 2012 23:28
Re: hehe
Nene, každej by měl ty časy rychlejší a rychlejší, jak by si zvykali na trať a mizel jim benzín z nádrže ;)
12. 6. 2012 18:17
btw.
takovou superhvězdu bych čekal minimálně ve Ferrari nebo v Zondě... a von si jezdí lidovým bavoráčkem :yes:
12. 6. 2012 17:21
Re: V hlave toho Bolt asi moc nemá...
Totálně zrušit? Auto na obrázku má zbořený přední nárazník, žádná velká škoda... rozhodně ne totální. Viděl jsi fotky z té první bouračky? Já ne, nemůžu soudit. Každopádně Usain je borec!