Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW 435i – kupé i kabrio se už testují

Diskuze (9)
Říká se, že nové kupé a kabrio od BMW číselně povýší na řadu 4. Po Mnichově už jezdí prototypy.

Zatím je přečíslování dvoudveřových verzí řady 3 neoficiální, nicméně BMW tuto informaci stále nepopřelo. Ale jakkoliv vypadá číslo 435i nezvykle, očekávaný krok dává smysl. Audi už v této generaci začalo nabízet kupé a kabriolet odvozený od A4 jako A5, Mercedes konkurenční modely nejen označuje jako třídu E, ale používá pro ně i éčkový design.

V případě mnichovských modelů lze ale očekávat výraznou podobnost s řadou 3. Alespoň to dávají tušit dobře maskované prototypy. Počítat ale můžeme se specifickým designem přední a zadní části. BMW si to zkusilo už se současnou generací a vyčlenění dvoudveřových modelů do řady 4 by mohlo být impulsem k ještě většímu odlišení detailů.

Jak je patrné z fotek, obě auta si uchovají bezrámové dveře. Kabriolet (F33) se navíc testuje ve verzi se skládací střechou – toto řešení se zřejmě BMW osvědčilo.

Neoficiální zdroje se zmiňují o zahájení výroby v roce 2013. Jako místo premiéry se uvádí podzimní pařížský autosalon, nicméně zatím BMW nepředvedlo ani kombi řady 3 (F31). Tradice velí, že kupé a kabriolet přijdou na řadu až po něm.

Spekuluje se také o variantě čtyřdveřové kupé F35, nejspíš prodávané jako 4 Gran Coupe. BMW tuto strategii letos zkusí s modelem 6 Gran Coupe, soupeřem pro Audi A7 a Mercedes CLS. Menší mnichovská stylovka by konkurovala Audi A5 Sportback.

Mimoto má BMW v úmyslu představit ještě jeden derivát řady 3 a 4 – pětidveřový crossover 3 Gran Turismo (F34).

Diskuze (9)
Avatar - pelikoš
19. 2. 2012 14:54
takže
kombi a xDrive asi v červenci nebo srpnu ;-)
Avatar - pelikoš
19. 2. 2012 14:53
Re: BMW
přesně,pokud má leťáky,tak...
19. 2. 2012 12:39
Re: BMW
Tak v tom druhom videu sa mi to az tak nezda, ze by to X-Drive nemal zvladnut. To uz zas musis uznat. Co sa tyka prveho videa, to je jasne, sam som sa nad tym skor pousmial, zvlast nad tym zaverom.
19. 2. 2012 07:44
Strecha
nepochybne je rec o plechove. Coz je vyborna zprava! Protoze pred cca 2 roky se psalo ze zakaznici jsou zklamani podobnosti verzi kupe a kabrio a chteji byt vice odliseni. A tudiz pry plechove strechy uz ne.
Avatar - talio2
18. 2. 2012 23:47
Re: BMW
spíš to bude o pneumatikách