Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 6 Gran Coupé: Nové fotografie sportovního sedanu

Ondřej Láník
Diskuze (24)
Mezi řadu sedanů 5 a prestižní BMW 7 se vklíní sportovně střižený čtyřdveřový model řady 6.

Mnichovská automobilka BMW již dříve potvrdila, že chce sériově vyrábět koncept Gran Coupé, představený na loňském pekingském autosalonu.

Před několika dny se na internetu objevily skici z patentového úřadu, nyní máme i první fotografie.

Hlavní změnou proti původní studii je přední nárazník, který postrádá mohutné chladicí otvory a bude tak v sériovém autě prakticky totožný s BMW řady 6. Tato úprava je logická, čtyřdveřové kupé se bude pravděpodobně prodávat pod označením BMW 6 Gran Coupé.

Jiná jsou zpětná zrcátka, změny postihly i záď. Z ní zmizely čtyři hranaté koncovky výfuku, integrované do zadního nárazníku, jejich náhradou je obyčejnější dvojice kulatých koncovek. Celkové sériový automobil vypadá usedleji než koncept z roku 2010.

Čtyřdveřové kupé z Mnichova bude velikostně i cenově stát mezi řadami 5 a 7 (délka konceptu se blížila k hranici pěti metrů), jeho prodej začne v průběhu příštího roku.

Mezi hlavní konkurenty bude patřit Mercedes-Benz CLS a Audi A7 Sportback, BMW se však zřejmě poměří také s Maserati Quattroporte.

BMW pro čtyřdveřové kupé nabídne výběr z přeplňovaných šestiválců a osmiválců, ty budou zážehové i vznětové. Pro současnou generaci BMW 6 Cabrio je zatím k dispozici dvojice benzinových jednotek. Na začátku července však BMW potvrdilo příchod dalších motorizací do šestkové řady.

Studie BMW Gran Coupé se představila na loňském pekingském autosalonu jako předobraz aktuální generace kupé a kabrioletu řady 6. Podobné proporce měl Concept CS z roku 2007, ten však velikostně stál nad řadou 7.

Ondřej Láník
Diskuze (24)
3. 7. 2011 16:54
Já nemám tak velkou garáž
mně se tam ty plakáty už nevejdou sakra. Proč ty automobilky dělají tak pěkná auta? No nic - jdu tisknout a pro lepidlo - pak už budu řídit BMW >:D

a teď vážně - ještě maskované, ale ladné, jak vrtule prorážející se svistotem čirý vzduch - pokud budou stát vedle sebe Panamera a tato vrtule - bude to Sophiina volba(u mně přežije BMW :yes: )
Avatar - white label
3. 7. 2011 11:58
Re: Sportovní
V tom případě velmi pravděpodobně narážíš především na takové Maserati Quattroporte..... ;-)
Avatar - positivemind
3. 7. 2011 11:48
Re: Sportovní
Phantom Coupe je ale sporťák (s ohledem na portfolio RR)
3. 7. 2011 00:49
Re: Sportovní
Od té doby, co Alfa a Lancia produkuje pouze možnost sponzorství hlodavců v ZOO, se ti ani nedivím...
2. 7. 2011 23:34
Re: Close to the edge
:yes: